Jinx objavili novi video spot ‘Tako-tako’ – naslovne pjesme filma Radislava Jovanova Gonza ‘Punim plućima’

‘Tako-tako’, pjesma Jinxa s njihova albuma ‘Na zapadu’ (Dallas Records. 2007.), naslovna je pjesma nagrađivanog dugometražnog igranog prvijenca redatelja Radislava Jovanova Gonza ‘Punim plućima’. Uz sekvence filma koje su pretočene u prateći video spot, glavnu ulogu odigrala je Jadranka Ivaniš Yaya.

Plakat filma Radislava Jovanova Gonza ‘Punim plućima’

„Punim plućima“ gorko slatki je dramedy čija radnja prati ponovno okupljanje davno raspale grupe nakon iznenadne smrti starog prijatelja. Unatoč međusobnim zamjeranjima i tajnama iz prošlosti, noć karmina postaje za njih noć zabave i sjećanja na neka bolja vremena.

O svom debitanstkom dugometražnom filmu Radislav Jovanov Gonzo kaže: „Ovaj film govori o ljubavi, ali i nemogućnosti komunikacije među ljudima koji nisu u stanju izbaciti suze kad im umre netko vrlo blizak. Za to im treba vremena jer su stisnuti u vlastitim ljušturama. Naočigled je to generacija ljudi istrošenih emocija, izgubljenih u pokušaju ostvarivanja vlastitih potencijala za koje im okolnosti nikad nisu bile naklonjene. Film istovremeno i slavi smrt kao nešto pozitivno jer je smrt u filmu zapravo produžetak njihova iskonskog prijateljstva, ali kolektivnog društvenog iscjeljenja.“

Radislav Jovanov Gonzo jedan je od najnagrađivanijih autora u povijesti nacionalnog filmskog festivala Dani hrvatskog filma, u dosadašnjoj karijeri režirao je više od 350 glazbenih spotova, pet dokumentarnih i dva kratka filma, a kao direktor fotografije potpisuje brojne igrane i kratke filmove.

Uz režiju, Gonzo potpisuje i scenarij filma, a ostatak autorske ekipe čine: direktor fotografije Stanko Herceg, montaža Anita Jovanov, animacija Svebor Kranjc, skladatelj Coco Mosquito, obrada zvuka Frano Homen, scenografija Petra Poslek, kostimografija Tajči Čekada, majstorica maske Silvija Bradica.

Glavni glumci su Aleksandra Naumov, Judita Franković Brdar, Krešimir Mikić, Rakan Rushaidat, Hrvoje Barišić, a u filmu se još pojavljuju Dražen Pavalić, Vanda Vujanić, Tvrtko Jurić, Lada Bonacci i Domagoj Ivanković.

„Punim plućima“ u kino distribuciju diljem Hrvatske kreće 9. ožujka 2023. godine.

Želimo da naš sadržaj bude otvoren za sve čitatelje.
Iza našeg rada ne stoje dioničari ili vlasnici milijarderi.
Vjerujemo u kvalitetno novinarstvo.
Vjerujemo u povjerenje čitatelja koje ne želimo nikad iznevjeriti.
Cijena naše neovisnosti uvijek je bila visoka, ali vjerujemo da je vrijedno truda izgraditi integritet kvalitetnog specijaliziranog medija za kulturu na ovim prostorima.
Stoga, svaki doprinos, bez obzira bio velik ili mali, čini razliku.
Podržite Ravno Do Dna donacijom već od 1 €.

Hvala vam.

1.00 € 5.00 € 10.00 € 20.00 € 50.00 € 100.00 € 200.00 €


Donacije su omogućene putem sustava mobilepaymentsgateway.com.
Podržane sheme mobilnih plaćanja: KEKS Pay, Aircash, Settle, kriptovalute

Zadnje od Vijesti

Idi na Vrh
X