JMZM i Bebè Na Volè objavili hommage američkom kompozitoru Harryju Partchu

Kako zvuči kada renomirani elektroakustični dvojac JMZM (Josip Maršić i Zoran Medved) dobije u ruke preko 100 godina staru citru i s njome odluče napraviti hommage genijalnom američkom kompozitoru, glazbenom teoretičaru i graditelju instrumenata Harryu Partchu, a u toj namjeri im se pridruži i legendarni alter bluesman Adam Semijalac (Bebè Na Volè)?

  • 46
    Shares
JMZM (Foto: promo)

Svi znatiželjni odgovor na gore postavljeno pitanje mogu lako pronaći na Bandcamp stranici JMZM-a  gdje možete poslušati ili preuzeti “Harry (A lullaby for mr. Partch)” u izvedbi JMZM & Bebè Na Volè kao datoteku ovog glazbenog dijela u .wav formatu.

Elektroakustični i eksperimentalni duo JMZM čine Zoran Medved i Josip Maršić, bivši gitarista sastava Regoč, Gori Ussi Winnetou i Very Expensive Porno Movie. Do sada su objavili približno 20 albuma, a na najnovijem su surađivali s Adamom Semijalcem aka Bebè Na Volè.

Na 33 minute dugačkoj “Harry (A lullaby for mr. Partch)” JMZM je u psihotičnoj eksperimentalnoj maniri kroz efekte provukao zvuk stare citre i perkusija, a stihovima se tom hommageu vokalno pridružio Adam Semijalac.

JMZM i Bebe na vole ‘Harry (A lullaby for mr. Partch)’
  • 46
    Shares

Zadnje od Vijesti

Idi na Vrh
X