John Cleese oživljava seriju ‘Fawlty Towers’ s kćeri Camillom

Nova serija će istražiti kako se cinični i sarkastični Basil snalazi u modernom svijetu, udružujući se s kćeri za koju je upravo saznao, kako bi vodili butik hotel.

John Cleese (Foto: Wikipedia)

Kultna humoristična serija “Fawlty Towers” trebala bi ponovno zaživjeti nakon više od 40 godina. John Cleese, koji je glumio Basila Fawltyja, pisat će scenarij i glumiti sa svojom kćeri Camillom Cleese.

Serija koja se prikazivala na BBC2 1975. i 1979., pratila je živote hotelijera Basila i njegove supruge Sybil dok su pokušavali održati svoj posao i brak, a panel televizijskih stručnjaka za časopis Radio Times 2019. proglasio ju je najboljim britanskim sitcomom svih vremena. Nova serija će istražiti kako se cinični i sarkastični Basil snalazi u modernom svijetu, udružujući se s kćeri za koju je upravo saznao, kako bi vodili butik hotel.

Castle Rock Entertainment objavio je u utorak da je sklopio ugovor s Cleeseom, a Rob Reiner, njegova supruga i glumica Michelle Reiner, redatelj i producent Matthew George i Derrick Rossi služit će kao izvršni producenti.

Cleese, jedan od izvornih članova Monty Pythona, rekao je da mu je George, kad su se upoznali, “ponudio izvrsnu ideju” koja je dovela do “jednog od najboljih kreativnih sastanaka kojih se sjećam”. Dodao je: “Do deserta smo imali tako dobar cjelokupni koncept da je nekoliko dana kasnije dobio odobrenje Roba i Michele Reiner”.

Redatelj George rekao je da je bio “opsjednut Fawlty Towers” i da je susret s Cleeseom i njegovom kćeri bio jedno od “velikih uzbuđenja” u njegovom životu. “Gledao sam prve dvije sezone nebrojeno puta”, rekao je. “Sanjao sam da ću jednog dana biti uključen u nastavak priče. Sada se to ostvarilo.” Reiner je zvijezdu “Fawlty Towersa” opisao kao “legendu komedije” dodavši da ga “nasmijava sama pomisao suradnje s njim.”

Godine 2020. Cleese je imao nesuglasica s BBC-jem nakon što je privremeno uklonio klasičnu epizodu “Fawlty Towersa” zbog “rasnih uvreda”. Epizoda iz 1975., nazvana “The Germans”, prikazuje lik bojnika Gowena koji koristi vrlo uvredljiv jezik i Basila koji ponavlja: “Ne spominjite rat”. Cleese je kritizirao odluku, rekavši: “Nadao sam se da će netko na BBC-ju shvatiti da postoje dva načina ismijavanja ljudskog ponašanja. Jedan je izravan napad, a drugi je izrugivati se tome kroz lika koji ima takve stavove.” Streaming servis UKTV privremeno je uklonila epizodu, ali je kasnije vraćena uz upozorenje o “uvredljivom sadržaju i jeziku”.

Želimo da naš sadržaj bude otvoren za sve čitatelje.
Iza našeg rada ne stoje dioničari ili vlasnici milijarderi.
Vjerujemo u kvalitetno novinarstvo.
Vjerujemo u povjerenje čitatelja koje ne želimo nikad iznevjeriti.
Cijena naše neovisnosti uvijek je bila visoka, ali vjerujemo da je vrijedno truda izgraditi integritet kvalitetnog specijaliziranog medija za kulturu na ovim prostorima.
Stoga, svaki doprinos, bez obzira bio velik ili mali, čini razliku.
Podržite Ravno Do Dna donacijom već od 1 €.

Hvala vam.

1.00 € 5.00 € 10.00 € 20.00 € 50.00 € 100.00 € 200.00 €


Donacije su omogućene putem sustava mobilepaymentsgateway.com.
Podržane sheme mobilnih plaćanja: KEKS Pay, Aircash, Settle, kriptovalute

Zadnje od Vijesti

Idi na Vrh
X