John Lydon optužio kolege iz Sex Pistolsa za pokušaj zarade na smrti kraljice

‘Podržavanje bilo kakvih zahtjeva Sex Pistolsa za komercijalnu dobit u vezi s ‘God Save The Queen’ posebno je neukusno i nepoštovanje prema kraljici,’ stoji u pjevačevoj izjavi.

John Lydon/Kraljica Elizabeta II. (Foto: Wikipedia)

John Lydon, bivši pjevač Sex Pistolsa autor je nekih od najoštrijih komentara pokojne kraljice Elizabete II. u povijesti, ali sada brani njezinu čast od svojih bivših kolega iz benda, za koje tvrdi da pokušavaju “unovčiti smrt kraljice.”

Nije sasvim jasno o čemu govori, a čini se da ni ostatak benda to ne zna. Consequence javlja da su od benda primili odgovor u kojem stoji: “Ne razumijemo na što misli. Osim nekoliko zahtjeva za korištenje slika ili zvuka u izvješćima o kraljici i njezinom utjecaju na kulturu, nema ništa novo u vezi s promoviranjem ili objavljivanjem “God Save the Queen” na bilo koji način.”

Ali u dugačkoj izjavi na društvenim mrežama, Lydon je aludirao na “broj zahtjeva” koje su “bend i njihov menadžment odobrili… protivno Johnovim željama na temelju većinskog sudskog sporazuma”. Dodaje se da je “prema Johnovom mišljenju, trenutak za odobravanje bilo kakvih zahtjeva Sex Pistolsa za komercijalnu dobit posebno u vezi s “God Save The Queen” neukusan izraz nepoštovanja prema kraljici i njezinoj obitelji u ovom trenutku.”

Izjava je također aludirala na Lydonovo politički put koji je doveo do toga da čovjek koji je pjevao “Anarchy in the UK” istupi protiv anarhije te to da na njegov odgovor na smrt Elizabete II bude citat tradicionalne promonarhijske verzije pjesme “God Save the Queen.”

“Iako nikada nije podržavao monarhiju, smatra da obitelj zaslužuje malo poštovanja u ovom teškom trenutku, kao što bi se očekivalo od bilo koje druge osobe ili obitelji kada netko blizak njima umre”, zaključuje Lydonova izjava.

Želimo da naš sadržaj bude otvoren za sve čitatelje.
Iza našeg rada ne stoje dioničari ili vlasnici milijarderi.
Vjerujemo u kvalitetno novinarstvo.
Vjerujemo u povjerenje čitatelja koje ne želimo nikad iznevjeriti.
Cijena naše neovisnosti uvijek je bila visoka, ali vjerujemo da je vrijedno truda izgraditi integritet kvalitetnog specijaliziranog medija za kulturu na ovim prostorima.
Stoga, svaki doprinos, bez obzira bio velik ili mali, čini razliku.
Podržite Ravno Do Dna donacijom već od 1 €.

Hvala vam.

1.00 € 5.00 € 10.00 € 20.00 € 50.00 € 100.00 € 200.00 €


Donacije su omogućene putem sustava mobilepaymentsgateway.com.
Podržane sheme mobilnih plaćanja: KEKS Pay, Aircash, Settle, kriptovalute

Zadnje od Vijesti

Idi na Vrh
X