Johnny Rotten posvađao se s Markyjem Ramoneom i vrijeđao Black Flag na punk rock panelu

‘Punk rock plemstvo’ bilo je na rubu incidenta u srijedu navečer u Los Angelesu na Epixovoj panel diskusiji povodom nove dokumentarne serije ‘Punk’. U jednom trenutku je izgledalo da će se Rotten i Ramone potući.

Johhny Rotten i Marky Ramone (izvor: Epix)

Kako javlja Rolling Stone, John Lydon, poznatiji kao Johnny Rotten, verbalno je eksplodirao kad je Marky Ramone počeo pričati o nasljeđu njujorških The Ramonesa. “Pa ti nisi čak niti originalni Ramone!”, rekao je Lydon.

“Ali sam radio “Blank Generation” s Richadom Hellom, a ti si ukrao njegov imidž. Svi ste vi ukrali Hellov imidž. To ste vi napravili”, odgovorio mu je Marky, na što se Lydon okomio još jače: “Ti još uvijek pokrivaš svoje jebene uši!”

“I Sid Vicious je bio zvijezda”, nastavio je Ramone uz smiješak i isplazio Lydonu jezik. “Tako je, bio je! Bio je zvijezda za seronje i lažne idiote kao što si ti! Uživaj u svojim drogama i imaj jebeno sretnu smrt!”, činilo se da Lydon tek zagrijao i nastavio: “Punk glazba je bila pozitivna, mogli smo mijenjati naše živote kroz nju u smislu što govorimo i napadamo politički sistem. Sranje je došlo kroz jebene droge.”

“Samo pričaš i pričaš, ali nisi nikad hodao i djelovao, kao što su to radili MC5”, odgovorio mu je Ramone na što se Lydon ustao počeo plesati i približavati se Markyju: “Halo, Johnny Rotten nikad nije hodao?! Pogledaj se, izgledaš kao jebeni heavy metal isprdak!”

“Sjedi dolje, jebem ti”, odgovorio mu je Ramone.

Marky  Ramone nije bio Lydonova jedina meta te večeri. Bila je to i američka grupa Black Flag u kojoj je frontmen bio i Henry Rollins, koji je također bio učesnik panela. “Henry, mi se još nismo sreli do sada?”, obratio mu se nekadašnji frontmen Sex Pistolsa. “Izgovorio si svakakve gluposti, ali i izvrsno dobre stvari”, odgovorio mu je Rollins i nastavio: “I nazvao si Black Flag hrpom bogatih klinaca iz predgrađa, a mi smo ti željeli iščupati uši”.

“Da, rekao sam, ali zato jer mi se nije sviđala vaša jebena glazba, bila je dosadna!”, odmah je replicirao Lydon i počeo kroz mumljanje oponašati Rollinsov način pjevanja i rekao potom: “Kad su Sex Pistolsi došli do tebe, nisi do tada čuo ništa tako dobro, i to si znao. I mogao si jasno čuti sve, i te riječi su me dovele do toga da sam u Parlamentu razmatran kao izdajnik, a to što radim izdajničko djelovanje, što je u to vrijeme sa sobom nosilo i smrtnu kaznu. Stoga mi nemoj pričati o Black Flagu, Pink Flagu ili White Flagu.

Za razliku od Markyja Ramonea, Rollins se samo smijao na Lydonove riječi.

Seriju od četiri epizode “Punk” producirao je Iggy Pop, a premijera će biti 11. ožujka na Epixu.

Želimo da naš sadržaj bude otvoren za sve čitatelje.
Iza našeg rada ne stoje dioničari ili vlasnici milijarderi.
Vjerujemo u kvalitetno novinarstvo.
Vjerujemo u povjerenje čitatelja koje ne želimo nikad iznevjeriti.
Cijena naše neovisnosti uvijek je bila visoka, ali vjerujemo da je vrijedno truda izgraditi integritet kvalitetnog specijaliziranog medija za kulturu na ovim prostorima.
Stoga, svaki doprinos, bez obzira bio velik ili mali, čini razliku.
Podržite Ravno Do Dna donacijom već od 1 €.

Hvala vam.

1.00 € 5.00 € 10.00 € 20.00 € 50.00 € 100.00 € 200.00 €


Donacije su omogućene putem sustava mobilepaymentsgateway.com.
Podržane sheme mobilnih plaćanja: KEKS Pay, Aircash, Settle, kriptovalute

Zadnje od Vijesti

Idi na Vrh
X