Joy Division reizdanjima slave 40 godina kultnog albuma ‘Closer’

Uz obljetnički LP najavljena su tri maksi singla ‘Transmission’, ‘Atmosphere’ i ‘Love Will Tear Us Apart’. Albumima ‘Unknown Pleasures’ i ‘Closer’ sastav Joy Division oblikovao je zvuk i atmosferu alternativne glazbene scene nove generacije.

Joy Division (Foto: Kevin Cummins)

Joy Division će povodom jubilarne 40. godišnjice drugog albuma “Closer” objaviti reizdanje kultnog albuma. Ovo izdanje stiže nakon prošlogodišnjeg reizdanja revolucionarnog debitantskog albuma “Unknown Pleasures” i bit će otisnuto na prozirnom vinilu koje bi u prodaji trebalo biti dostupno 17. lipnja.

Uz ovaj fantastičan LP, na isti dan bit će objavljena tri maksi singla “Transmission”, “Atmosphere” i “Love Will Tear Us Apart” na kojima će kultne pjesme zaživjeti u novom remasteriranom ruhu. Ovi singlovi nisu doživjeli svoja reizdanja još od gašenja Factory recordsa, a njima će se prigodno obilježiti i 40. godišnjica smrti frontmena Iana Curtisa koji nas je napustio 18. svibnja 1980. godine.

Joy Division ‘Closer’

Joy Division su snimili samo dva albuma prije tragične smrti pjevača Iana Curtisa, no ono što im je uskraćeno u dugovječnosti sastava kao takvog, nadoknađeno je i komprimirano u kvaliteti albuma kojom su Ian Curtis, Bernard Sumner, Peter Hook i Stephen Morris oblikovali zvuk i atmosferu alternativne glazbene scene koja je uslijedila u budućim desetljećima.

Želimo da naš sadržaj bude otvoren za sve čitatelje.
Iza našeg rada ne stoje dioničari ili vlasnici milijarderi.
Vjerujemo u kvalitetno novinarstvo.
Vjerujemo u povjerenje čitatelja koje ne želimo nikad iznevjeriti.
Cijena naše neovisnosti uvijek je bila visoka, ali vjerujemo da je vrijedno truda izgraditi integritet kvalitetnog specijaliziranog medija za kulturu na ovim prostorima.
Stoga, svaki doprinos, bez obzira bio velik ili mali, čini razliku.
Podržite Ravno Do Dna donacijom već od 1 €.

Hvala vam.

1.00 € 5.00 € 10.00 € 20.00 € 50.00 € 100.00 € 200.00 €


Donacije su omogućene putem sustava mobilepaymentsgateway.com.
Podržane sheme mobilnih plaćanja: KEKS Pay, Aircash, Settle, kriptovalute

Zadnje od Vijesti

Idi na Vrh
X