Kanye West uhvaćen u skidanju softvera s Pirate Baya

Osim po čestim neurotičnim ispadima protiv svojih kolega, Kanye West poznat je i po revnom zagovaranju da zaživi tzv. artist-friendly streaming Tidal.

Kanye West skidao je Xfer Records Serum - sintesajzerski plugin koji na tržištu košta oko 200 američkih dolara (Izvor: Twitter/Gizomodo)
Kanye West skidao je Xfer Records Serum – sintesajzerski plugin koji na tržištu košta oko 200 američkih dolara (Izvor: Twitter/Gizomodo)

Osnovna premisa Tidala je da novac od streaminga muzike odlazi direktno autoru. Takva je ideja sama po sebi vrijedna, no praksa neprestano dokazuje da je neizvediva i da se primjenjuje po dvostrukim mjerilima.

Kanye West se jučer na Twitteru pokušao pohvaliti svojim glazbenim ukusom i praćenjem recentne muzike, objavivši fotografiju zaslona vlastitog računala na kojemu je otvoren YouTube streaming s posljednjim, odličnim albumom Sufjana Stevensa, “Carrie & Lowell”. Na njegovu žalost, na istoj je fotografiji jasno vidljivo da je nepažnjom ostalo otvoreno nekoliko tabova, a sporni među njima adresiran je na Pirate Bay preko kojega je skidao softver za sintesajzer koji na tržištu stoji 189 $.

Kanye West se hvaljenjem svojim glazbenim ukusum na Twitteru razotkrio kao internetski pirat (Izvor: Twitter)
Kanye West se hvaljenjem svojim glazbenim ukusum na Twitteru razotkrio kao internetski pirat (Izvor: Twitter)

Preostaje tek vidjeti hoće li poznati zabavljač zbog ovog postupka snositi ikakve pravne konzekvence, no njegov etički kredibilitet svakako je došao u pitanje, pogotovo ako se u obzir uzme lukrativnost koja mu se broji u milijunima dolara.

Ironija cijele situacije još je veća zbog činjenice da je sam samcat, ničim izazvan, razotkrio vlastitu hipokriziju. Narodna poslovica kaže – sam pao, sam se ubio.

Želimo da naš sadržaj bude otvoren za sve čitatelje.
Iza našeg rada ne stoje dioničari ili vlasnici milijarderi.
Vjerujemo u kvalitetno novinarstvo.
Vjerujemo u povjerenje čitatelja koje ne želimo nikad iznevjeriti.
Cijena naše neovisnosti uvijek je bila visoka, ali vjerujemo da je vrijedno truda izgraditi integritet kvalitetnog specijaliziranog medija za kulturu na ovim prostorima.
Stoga, svaki doprinos, bez obzira bio velik ili mali, čini razliku.
Podržite Ravno Do Dna donacijom već od 1 €.

Hvala vam.

1.00 € 5.00 € 10.00 € 20.00 € 50.00 € 100.00 € 200.00 €


Donacije su omogućene putem sustava mobilepaymentsgateway.com.
Podržane sheme mobilnih plaćanja: KEKS Pay, Aircash, Settle, kriptovalute

Zadnje od Vijesti

Idi na Vrh
X