Kanye West urinirao po svom Grammyju

West je na Twitteru danima imao izljeve bijesa i očaja iz razloga jer želi, a ne može promijeniti ugovor s diskografom i publisherom. Revoltiran time kako stvari stoje u (glazbenom) biznisu, bacio je svoj Grammy u zahodsku školjki i snimao uriniranje po njemu. I prijeti se da je to tek početak.

Kanye West urinira na Grammy (Izvor: Twitter)

U svega manje od pedeset dana do američkih predsjedničkih izbora, nesuđeni kandidat 2020. godine, Kanye West je fokusiran na za njega najvažnije dokumente budućnosti SAD-a – svoje ugovore s Universalom (njegov diskograf) i Sony/ATM-om (njegov publisher). Uglavnom, ne može se osloboditi obaveza iz ugovora i danima luduje po Twitteru.

“Svi u Universalu i Vivendiju molim vas da razumijete da ću učiniti sve u svojoj zakonskoj moći, da ću koristiti svoj glas i da neću stati dok se svi moji umjetnički ugovori ne izmijene počevši od dobivanja mastera za moju djecu. Neću stati i obećavam vam da sam jako sitničav i osoban u svemu ovome”, napisao je Kanye West.

Potom je počeo objavljivati na Twitteru svoje ugovore – stranicu po stranicu, snimljenu mobitelom, hrpu stranica.

Onda je opet upozorio: “Vjerujte mi, neću stati dok nije fer.”

Da bi to artikulirao još jače objavio je video u kojem sam sebe snima dok urinira po Grammy gramofonu bačenom u zahodsku školjku.

Kanye West se već nekoliko godina bori s Universalom i Sony/ATV-om. Početkom 2019. podigao je tužbu protiv obje tvrtke zbog neisplaćenih tantijema i vlasničkih prava. Tvrdio je da su njegovi postojeći ugovori s Universalom i Sonyjem “odslužili svoje” i da ima pravo “biti oslobođen od (njihovih) obaveza”. Njegovi odvjetnici ukazali su na kalifornijski zakon koji ograničava ugovore o osobnim uslugama na najviše sedam godina.

Do raskida po njegovoj želji dakako nije došlo i sad je najavio pritisak drugim metodama, tj. na Twitteru.

Zadnje od Vijesti

Idi na Vrh
X