Kanye West urinirao po svom Grammyju

West je na Twitteru danima imao izljeve bijesa i očaja iz razloga jer želi, a ne može promijeniti ugovor s diskografom i publisherom. Revoltiran time kako stvari stoje u (glazbenom) biznisu, bacio je svoj Grammy u zahodsku školjki i snimao uriniranje po njemu. I prijeti se da je to tek početak.

Kanye West urinira na Grammy (Izvor: Twitter)

U svega manje od pedeset dana do američkih predsjedničkih izbora, nesuđeni kandidat 2020. godine, Kanye West je fokusiran na za njega najvažnije dokumente budućnosti SAD-a – svoje ugovore s Universalom (njegov diskograf) i Sony/ATM-om (njegov publisher). Uglavnom, ne može se osloboditi obaveza iz ugovora i danima luduje po Twitteru.

“Svi u Universalu i Vivendiju molim vas da razumijete da ću učiniti sve u svojoj zakonskoj moći, da ću koristiti svoj glas i da neću stati dok se svi moji umjetnički ugovori ne izmijene počevši od dobivanja mastera za moju djecu. Neću stati i obećavam vam da sam jako sitničav i osoban u svemu ovome”, napisao je Kanye West.

Potom je počeo objavljivati na Twitteru svoje ugovore – stranicu po stranicu, snimljenu mobitelom, hrpu stranica.

Onda je opet upozorio: “Vjerujte mi, neću stati dok nije fer.”

Da bi to artikulirao još jače objavio je video u kojem sam sebe snima dok urinira po Grammy gramofonu bačenom u zahodsku školjku.

Kanye West se već nekoliko godina bori s Universalom i Sony/ATV-om. Početkom 2019. podigao je tužbu protiv obje tvrtke zbog neisplaćenih tantijema i vlasničkih prava. Tvrdio je da su njegovi postojeći ugovori s Universalom i Sonyjem “odslužili svoje” i da ima pravo “biti oslobođen od (njihovih) obaveza”. Njegovi odvjetnici ukazali su na kalifornijski zakon koji ograničava ugovore o osobnim uslugama na najviše sedam godina.

Do raskida po njegovoj želji dakako nije došlo i sad je najavio pritisak drugim metodama, tj. na Twitteru.

Želimo da naš sadržaj bude otvoren za sve čitatelje.
Iza našeg rada ne stoje dioničari ili vlasnici milijarderi.
Vjerujemo u kvalitetno novinarstvo.
Vjerujemo u povjerenje čitatelja koje ne želimo nikad iznevjeriti.
Cijena naše neovisnosti uvijek je bila visoka, ali vjerujemo da je vrijedno truda izgraditi integritet kvalitetnog specijaliziranog medija za kulturu na ovim prostorima.
Stoga, svaki doprinos, bez obzira bio velik ili mali, čini razliku.
Podržite Ravno Do Dna donacijom već od 1 €.

Hvala vam.

1.00 € 5.00 € 10.00 € 20.00 € 50.00 € 100.00 € 200.00 €


Donacije su omogućene putem sustava mobilepaymentsgateway.com.
Podržane sheme mobilnih plaćanja: KEKS Pay, Aircash, Settle, kriptovalute

Zadnje od Vijesti

Idi na Vrh
X