Karma To Burn i Carson u Vintage Industrial Baru – Dobar, loš, žestok

Sinoć je u Vintage Industrial Baru krenula sezona žestokog zvuka nastupima švicarskog Carsona i zapadnovirdžinijskih intrumentalnih stoner rockera Karma to Burn.

Karma To Burn u Vintage Industrial Baru (Foto: Izidor Tačković)

Carson je zauzeo pozornicu u najavljeno, relativno kasno vrijeme početka u 22 sata, tako da se već i na njihovom nastupu prostor popunio, dok su kompaktno i moćno oderali svoj gotovo sat vremena dug set. Carson je švicarska stoner trojka u istoj postavi kao i Karma to Burn (gitara, bas bubanj), no za razliku od Karme, gitarist novozelanđanin Kieran Mortimer-Jones i pjeva, a pozornost plijeni basistica Elina Willener sinoć odjevena u Joy Division majicu. Ime je bend uzeo po Billu Carsonu, liku od kojega kreće potraga za blagom u Leoneovom „Il buono, il brutto, il cattivo“, a zašto je to znakovito otkrit će se u nastavku.

Bolji u žestokim dijelovima nego u nježnijim dionicama, Carson su dobro pripremili teren za glavni dio programa koji je uslijedio. Uz zvuke „Fever“, na pozornicu su se uspeli Karma to Burn. I doista, „what a lovely way to burn“. Momci su posjetili Zagreb jedva mjesec dana nakon objave svog odličnog novog albuma „Arch Stanton“. Za ponavljače iz filmskih klasika, ovdje leži poveznica. Arch Stanton je ime na grobu koji Blondie, Tuco i Angel Eyes traže u spomenutom legendarnom spaghetti westernu, a u kojem je navodno zakopano blago Billa Carsona.

To objašnjava poigravanje s Morriconeovom temom i zvučnim isječcima iz filma na albumu i koncertu. No, dok je u filmu MacGuffin zakopan u susjednom, neoznačenom grobu, Karma to Burn su mnogo zlata položili upravo na „Arch Stanton“. Potreban bi bio veći stručnjak da ispravno spoji sve odsvirane instrumentale sa odgovarajućim brojkama u naslovima, no to i nije ni presudni zadatak. Beskompromisno snažni i glasni, u susjedstvu stotinjak decibela, Karma to Burn su protutnjali kroz fenomenalan set i pošteno protresli šaroliku publiku koja ih je došla podržati.

Carson u Vintage Industrial Baru (Foto: Izidor Tačković)

Otvorena je tako sezona žestokog zvuka u Vintage Industrial Baru, u sklopu koje će uskoro, primjerice, nastupiti još jedna stonerska atrakcija, Stoned Jesus iz Kijeva, a u studenom i Madball i hard core punk legende G.B.H..

Ljubitelji ružionice imaju se čemu radovati u bliskoj budućnosti.

Zadnje od Izvješće

Idi na Vrh
X