Kasabian: Turneja je ‘pokolj’ koji nam treba u životu

Aktualnim, trećim singlom „Kiss And Goodbye“, ali i koncertnom turnejom, grupa Kasabian promovira svoj uspješni i hvaljeni album „Velociraptor“. Njihov doprinos brit pop glazbi prepoznali su i organizatori Brit Awardsa, uvrstivši ih u kategoriju za najbolju britansku grupu. Hoće li u konkurenciji s također nominiranim grupama: Artic Monkeys, Chase & Status, Coldplay i Elbow pobijediti baš oni, saznat ćemo 21. veljače.

Kasabian 'Velociraptor!'

Mislite li da morate imati ravnotežu između poslovnih i obiteljskih obaveza kako biste bili kreativni?

Sergio Pizzorno: Turneje će biti pokolj i to trebam u životu. To nisu yoga ili tofu za mene. Nikada ni neće biti. Turneje će uvijek biti piratski brod, tajnih aktivnosti će uvijek biti  i uvijek će biti nevjerojatnih noći. Tako je znalo biti i kod kuće, ali više nije (smijeh)…

Jesu li ostali članovi grupe sretni s time što vas prate u vašoj  kreativnoj viziji?

Sergio Pizzorno: Do sada nitko nije ništa rekao – a i prodaja je bila jako dobra. Da napravim album koji nitko ne voli, pretpostavljam da bi bilo: „Odrubit ćemo mu glavu.“ A netko bi rekao:  „Znate što, to je vjerojatno zato jer…“, Ali do sada je sve bilo cool i siguran sam da će tako ostati. Kao što sam rekao, odrasli smo, pametniji smo. Svi volimo glazbu , njome smo opsjednuti i ne iznenađuje kad pjesma „Switchblade Smile“ nastane samo tako, pa svi pričaju o novom Prodigy albumu ili o Preview ´73. I onda dođe „Goodbye Kiss“ i tada svi kažu „Da, Roy Orbison“ . Sretni smo što je naša generacija imala toliko glazbe prije i bilo bi glupo ne eksperimentirati  i iskušati sve ako se može.

Kada pišete pjesme, čujete li je u potpunosti oblikovanu u svojoj glavi?

Sergio Pizzorno: Ne sjećam se da sam se ikad pojavio s akustičnom gitarom i rekao „ovo je pjesma“ jer tako ne radim.

Dolaze li stihovi uvijek nakon melodije?

Sergio Pizzorno: Ponekad se pjesme dogode lagano, samo teku i možete izabrati stih. Što ja radim? Ja otpjevam cijelu melodiju i samo čekam. Možda dobijem stih ili riječ i onda će to baciti iskru. To se skoro uvijek dogodi na kraju. Otprilike mjesec dana provedem sam pišući te stvari. To je prilično ludo vrijeme. Ustvari to je najteži dio zato jer je sve rečeno. I ako si toga svjestan, stvara se iritiantan osjećaj. Tekstovi su ponekad iritirajući.

[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=pBsQVP-Olmw[/youtube]

Kako to da ste vokale radili u San Franciscu, gdje ste i završili album?

Sergio Pizzorno: Producent Dan radi ondje. Dan je odličan, zanimljiv lik. Vrlo smiješan i s engleskim smislom za humor. On se nikad zapravo ne uzbuđuje i zato mi se sviđa – ako vidite mali bljesak, tada će sve biti ok, vidi nešto u tome. Dobro je što Tom pjeva s Danom radije nego sa mnom jer mu je vjerojatno lakše. Ja dođem i poslušam na kraju ili na pola puta jer je Danu lakše to povezati. Teško je jer smo frendovi pa smo rijetko objektivni u kreativnom radu.

Je li  rad u San Franciscu na album unio  i neku vrstu Kalifornijske vibre?

Sergio Pizzorno: Znate što, smiješno je jer uvijek završimo ondje u studiju, ali  sva egzotičnosti i psihodelija dolaze iz Leicestera. Ljudi ne žele čuti to, oni žele čuti da je to Ashbury i neka vrsta gljiva koju smo uzeli tamo, ali stvarnost je da sva ludost dolazi iz Midlandsa. San Francisco je odlično mjesto da se album na neki način završi i da se bude daleko, a to je isto lijepo. Biti ondje sigurno ima neki efekt, ali zvuk je Leicester zvuk. Dalje>>

Želimo da naš sadržaj bude otvoren za sve čitatelje.
Iza našeg rada ne stoje dioničari ili vlasnici milijarderi.
Vjerujemo u kvalitetno novinarstvo.
Vjerujemo u povjerenje čitatelja koje ne želimo nikad iznevjeriti.
Cijena naše neovisnosti uvijek je bila visoka, ali vjerujemo da je vrijedno truda izgraditi integritet kvalitetnog specijaliziranog medija za kulturu na ovim prostorima.
Stoga, svaki doprinos, bez obzira bio velik ili mali, čini razliku.
Podržite Ravno Do Dna donacijom već od 1 €.

Hvala vam.

1.00 € 5.00 € 10.00 € 20.00 € 50.00 € 100.00 € 200.00 €


Donacije su omogućene putem sustava mobilepaymentsgateway.com.
Podržane sheme mobilnih plaćanja: KEKS Pay, Aircash, Settle, kriptovalute

Zadnje od Intervju

Idi na Vrh
X