‘Kauboji’ galopiraju na filmu

Kazališna hit-predstava ‘Kauboji’ Saše Anočića napokon dolazi na velika platna i male ekrane u vidu filmske komedije koju ne smijete zaobići.

Izvor: Blitz film i video distribucija

Sinopsis filma veli: šest muškaraca, jedna žena (i njezin brat) oku­pljaju se s jednim ciljem – napraviti predstavu. Za dramaturški predložak oda­biru vestern. Jašući na stereotipima žanra o borbi dobra i zla, o sukobu civili­zacije i divljine, protagonisti razvijaju svoje životne priče neminovno utječući i mijenjajući jedni druge. No, kako vrijeme prolazi, predstava sve više izgleda kao nemoguća misija… Tih osam likova, osam karaktera pratimo od audicije pa sve do konačnog proizvoda – premijere. Svi ti akteri (uglavnom gubitnici) tijekom rada na predstavi razvijaju svoje životne priče utječući neminovno jedni na druge; svi se polako hvataju za predstavu i shvaćaju je kao borbu sa samim sobom te ujedno gledaju na nju kao na priliku života. Ne u egzistencijalnom smislu, već kao svoju životnu metaforu: pobijediti život, biti iznad svakodnevnog preživljavanja, tj. možda prvi puta u životu doći do kraja i to kao pobjednik. A pobjeda je sama predstava. Drugim riječima, kako stoji u opisu Exitove predstave, „ova trupa sazdana je od ljudi koji, poput bova, plutaju u vremenu i prostoru, koji su, na putu od rođenja do odraslosti, svaku moguću šansu izgubili ili jednostavno – prespavali.

[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=bZkinC4Zg_U&feature=youtu.be[/youtube]

Teatar Exit već se godinama diči hitom “Kauboji”, redatelja Saše Anočića. Od praizvedbe do danas, pogledalo ju je preko 100,000 ljudi, što je bio jedan od pozitivnih poticaja snimanja ekranizacije.

Tomislav Mršić napisao je scenarij i režirao film, a glumačku postavu prepoznat ćete s originalnih dasaka kazališta EXIT, a čine ju: Saša Anočić, Živko Anočić, Matija Antolić, Hrvoje Barišić, Kruno Klabučar, Ivana Rushaidat i Rakan Rushaidat.

Autori glazbe su Ivanka Mazurkijević i Damir Martinović Mrle; par koji je zajedno radio i na glazbi kino-hita „Sonja i bik“ o čemu nam je Mrle govorio u zadnjem intervjuu s Letom 3.

Kauboji će premijerno biti prikazani 26. srpnja na jubilarnom 60. Festivalu igranog filma u Puli. Film nas u kino dvoranama očekuje ove jeseni pod okriljem Blitz-Distribucije.

Želimo da naš sadržaj bude otvoren za sve čitatelje.
Iza našeg rada ne stoje dioničari ili vlasnici milijarderi.
Vjerujemo u kvalitetno novinarstvo.
Vjerujemo u povjerenje čitatelja koje ne želimo nikad iznevjeriti.
Cijena naše neovisnosti uvijek je bila visoka, ali vjerujemo da je vrijedno truda izgraditi integritet kvalitetnog specijaliziranog medija za kulturu na ovim prostorima.
Stoga, svaki doprinos, bez obzira bio velik ili mali, čini razliku.
Podržite Ravno Do Dna donacijom već od 1 €.

Hvala vam.

1.00 € 5.00 € 10.00 € 20.00 € 50.00 € 100.00 € 200.00 €


Donacije su omogućene putem sustava mobilepaymentsgateway.com.
Podržane sheme mobilnih plaćanja: KEKS Pay, Aircash, Settle, kriptovalute

Zadnje od Vijesti

Idi na Vrh
X