Kendrick Lamar u pjesmi ‘Duckworth’ semplirao pjesmu ‘Ostavi trag’ ex-Yu grupe September

Skladba ‘Ostavi trag’ definitivno je imala proročki karakter. Osim što nas je Kendrick Lamar podsjetio na nju, dao joj je i novi život.

  • 11
    Shares
Kendrick Lamar i September
Kendrick Lamar i September

Album “Damn” Kendricka Lamara već dva tjedna razvaljuje kompletnu američku hip hop zajednicu. Gotovo da nije bilo iznenađenja kako će album nakrcan gostujućim umjetnicima i suradnjama s najboljim producentima i tekstopiscima u industriji biti odlično prihvaćen. Sampleovi na albumu “Damn” zahvaćaju široki dijapazon od “24K Magic on Loyalty” Brune Marsa preko hommagea Jay-Z-iju, Ricku Jamesu, Dirty Bastardu, pa sve do uistinu neočekivane posvete nekadašnjoj jugoslavenskoj jazz rock grupi September (isprva se zvala Septembar) i njihove skladbe “Ostavi trag”.

Okosnica Kendrickove pjesme “Duckworth”  je sample pjesme “Ostavi trag” grupe September. September je osnovao orguljaš Tihomir Pop Asanović i pjevač i gitarist Janez Bončina-Benč. Imali su turneje diljem svijeta, te snimali u SAD-u. Pjesma “Ostavi trag” nalazi se na prvom albumu “Zadnja avantura” iz 1976. godine.

“Molim Vas recite gospodinu Tihomiru Popu Asanoviću da sam rekao kako mu se zahvaljujem na bezvremenskoj glazbi i kako se nadam da ću se jednog dana s njim uspjeti i fotografirati”, izjavio je 9th Floor producent pjesme “Duckworth” za BlackoutHipHop.

Poslušajte “Duckworth” Kendricka Lamara

  • 11
    Shares

Zadnje od Vijesti

Idi na Vrh
X