Kendrick Lamar u pjesmi ‘Duckworth’ semplirao pjesmu ‘Ostavi trag’ ex-Yu grupe September

Skladba ‘Ostavi trag’ definitivno je imala proročki karakter. Osim što nas je Kendrick Lamar podsjetio na nju, dao joj je i novi život.

Kendrick Lamar i September
Kendrick Lamar i September

Album “Damn” Kendricka Lamara već dva tjedna razvaljuje kompletnu američku hip hop zajednicu. Gotovo da nije bilo iznenađenja kako će album nakrcan gostujućim umjetnicima i suradnjama s najboljim producentima i tekstopiscima u industriji biti odlično prihvaćen. Sampleovi na albumu “Damn” zahvaćaju široki dijapazon od “24K Magic on Loyalty” Brune Marsa preko hommagea Jay-Z-iju, Ricku Jamesu, Dirty Bastardu, pa sve do uistinu neočekivane posvete nekadašnjoj jugoslavenskoj jazz rock grupi September (isprva se zvala Septembar) i njihove skladbe “Ostavi trag”.

Okosnica Kendrickove pjesme “Duckworth”  je sample pjesme “Ostavi trag” grupe September. September je osnovao orguljaš Tihomir Pop Asanović i pjevač i gitarist Janez Bončina-Benč. Imali su turneje diljem svijeta, te snimali u SAD-u. Pjesma “Ostavi trag” nalazi se na prvom albumu “Zadnja avantura” iz 1976. godine.

“Molim Vas recite gospodinu Tihomiru Popu Asanoviću da sam rekao kako mu se zahvaljujem na bezvremenskoj glazbi i kako se nadam da ću se jednog dana s njim uspjeti i fotografirati”, izjavio je 9th Floor producent pjesme “Duckworth” za BlackoutHipHop.

Poslušajte “Duckworth” Kendricka Lamara

Želimo da naš sadržaj bude otvoren za sve čitatelje.
Iza našeg rada ne stoje dioničari ili vlasnici milijarderi.
Vjerujemo u kvalitetno novinarstvo.
Vjerujemo u povjerenje čitatelja koje ne želimo nikad iznevjeriti.
Cijena naše neovisnosti uvijek je bila visoka, ali vjerujemo da je vrijedno truda izgraditi integritet kvalitetnog specijaliziranog medija za kulturu na ovim prostorima.
Stoga, svaki doprinos, bez obzira bio velik ili mali, čini razliku.
Podržite Ravno Do Dna donacijom već od 1 €.

Hvala vam.

1.00 € 5.00 € 10.00 € 20.00 € 50.00 € 100.00 € 200.00 €


Donacije su omogućene putem sustava mobilepaymentsgateway.com.
Podržane sheme mobilnih plaćanja: KEKS Pay, Aircash, Settle, kriptovalute

Zadnje od Vijesti

Idi na Vrh
X