Klinika Denisa Kataneca u Eksperimentu zagrebačke Knjižnice Dubrava

Knjižnica Dubrava u suradnji s glazbenikom iz gradske četvrti Dubrava, MC Pendrekom, i njegovim pratećim bendom Super Lovers, pokrenula je projekt Eksperiment, koji se odnosi na dvadesetominutne mjesečne javne koncerte u prostoru za korisnike Knjižnice. U nedjelju 12. travnja nastupa Klinika Denisa Kataneca.

Klinika Denisa Kataneca (Foto: Marina Uzelac)

Koristeći sinergiju glazbe i knjiga, ističući knjige kao poveznicu, tj. podlogu glazbene umjetnosti (prigodnim izložbama knjiga koje su raznim glazbenicima poslužile kao literarna nadahnuća; muzikološke stručne literature; notnih zapisa, i na druge načine), Knjižnica se dodatno promovira i privlači nove korisnike – dolaskom korisnika Knjižnice na koncerte te medijski, postavljanjem snimki koncerata na You Tube kanal. Prvi koncert projekta Eksperiment medijski je popraćen na Zagrebačkoj panorami. Na njemu je nastupio MC Pendrek uz pratnju jazz banda Super Lovers, a gostujući izvođač bio je reper Kandžija.

Svaki koncert u sklopu Eksperimenta imat će drugoga gostujućega izvođača. Nakon Jebotona, Knjižnica Dubrava bit će domaćin bendu Klinika Denisa Kataneca u nedjelju 12. travnja.

>> Pogledajte dosadašnje Eksperimente u Knjižnici Dubrava

Zadnje od Vijesti

Gasi se Google Play

Digitalna distribucijska platforma će se početi gasiti u rujnu za neke, a
Idi na Vrh
X