Kojoti izbacili novi singl ‘Ljubav u kvaru’ i najavili novo vinilno izdanje

Nakon ‘Mi ne pripadamo tu’ i ‘Nova riječ’, objavljen je i treći singl kojime Kojoti prekidaju sedamnaest godina dugu diskografsku šutnju.

Kojoti ‘Ljubav u kvaru’

Sve tri spomenute pjesme dio su šireg plana jer ova rock ‘n’ roll četvorka, koja je to nedugo i potvrdila klupskim koncertom u klubu Jabuka, izbacila je luksuzni box set “Dragocjeno Raskošno Blistavo” koji je ujedinio u jedno sva tri njihova albuma “Kojoti”, “Halucinacija” i “Sex Disco Kung Fu” objavljena tijekom 90-ih godina. A. uspješan povratak na scenu te objavu spomenutog boxa, Kojoti su proslavili u punoj Tvornici Kulture kada su najavili i best of LP-a koji je trenutno u posljednjoj fazi pripreme za objavu. Šira slika, odnosno tri nove pjesme, također su uvertira za ulazak u studio i najave izlaska novog, četvrtog albuma.

Za snimanje prve tri pjesme iz novog milenija, Kojoti su se ulogorili u Kastvu u studiju GIS kod Mateja Zeca.

“Ljubav u kvaru” u potpunosti potpisuje Davor Viduka, jedan od najboljih rock gitarista na ovim područjima (Greaseballs, Majke, Pips Chips Videoclips, Kawasaki 3P) koji se trenutno nalazi u stanju svoje najkreativnije i izuzetno plodonosne autorske i glazbene faze.

Osim toga, Viduka je uz Mateja Zeca i producent sva tri singla.

“Ljubav u kvaru” nosi dašak ‘kojotovski” čvrstog rocka, ali ovoga puta uvaljanog u funky, groovie i plesni ritam, a sve je to zajedno spretno zapakirano u radiofoničan i pitki zvuk moderne produkcije.

Kao i prethodna dva singla, “Ljubav u kvaru” uz audio je objavljen i video kojeg potpisuje Dalibor Barić.

Koncert grupe Kojoti ne propustite 9. lipnja u sklopu Ljeto u MSU, na krovu Muzeja suvremene umjetnosti.

“U Kojotima sviraju isti ljudi kao i prije, ali danas je 2018. pa sukladno tome nećemo raditi pjesme jednake onima koje smo radili kad smo imali 22 godine. Pjesme sam uskladio s današnjim vremenom. Sve je to rock and roll, ali u modernijoj varijanti. Nakon ove tri pjesme, za otprilike dva mjeseca, idemo snimati sljedeće tri pjesme, dok će nam za tri, četiri mjeseca biti objavljena vinilna kompilacija s najboljim pjesmama. Budući da sam “vinyl freak”, bila mi je užasna želja imati vinil Kojota. To je jedini bend u kojem sam svirao, a koji nema vinil” – otkrio je Viduka.

Želimo da naš sadržaj bude otvoren za sve čitatelje.
Iza našeg rada ne stoje dioničari ili vlasnici milijarderi.
Vjerujemo u kvalitetno novinarstvo.
Vjerujemo u povjerenje čitatelja koje ne želimo nikad iznevjeriti.
Cijena naše neovisnosti uvijek je bila visoka, ali vjerujemo da je vrijedno truda izgraditi integritet kvalitetnog specijaliziranog medija za kulturu na ovim prostorima.
Stoga, svaki doprinos, bez obzira bio velik ili mali, čini razliku.
Podržite Ravno Do Dna donacijom već od 1 €.

Hvala vam.

1.00 € 5.00 € 10.00 € 20.00 € 50.00 € 100.00 € 200.00 €


Donacije su omogućene putem sustava mobilepaymentsgateway.com.
Podržane sheme mobilnih plaćanja: KEKS Pay, Aircash, Settle, kriptovalute

Zadnje od Vijesti

Idi na Vrh
X