Koncert Bohren & Der Club of Gore seli u Vintage Industrial Bar

Zbog slabije prodaje ulaznica.

Bohren & der Club of Gore (foto: Kim von Coels)

Nakon posljednjeg zagrebačkog Bohren & Der Club of Gore koncerta 2014. u dvorani Jedinstvo, očekivao se sličan interes publike i za ovaj, no zbog slabije prodaje ulaznica koncert u utorak 23. svibnja se prebacuje u intimniji prostor Vintage Industrial Bara. Već kupljene ulaznice vrijede i za ovaj koncert, a svi kojima nova lokacija ne odgovara ulaznice mogu vratiti u Dirty Old Shop, Tratinska 34, ili se javiti na [email protected] do ponedjeljka, 22. svibnja. Također, već prodane ulaznice bit će sjedeća mjesta u Vintageu, a od danas prodane ulaznice će biti stajanje.

Devet godina nakon posljednjeg koncerta u Zagrebu, Bohren & Der Club of Gore 23. svibnja u organizaciji Dirty Old Bookinga se vraćaju u zagrebački Vintage Industrial Bar, u sklopu turneje kojom promoviraju još uvijek aktualni studijski album “Patchouli Blue” iz 2020. Bohren & Der Club of Gore njemački su dark ambient jazz i doom jazz sastav koji iza sebe imaju 8 studijskih albuma. Prvi album “Gore Motel” objavili su, sad već davne, 1994. godine i od tada počinje njihovo alkemijsko povezivanje jazza, ambijentalne glazbe i doom metala. Njihovi veliki fanovi su Stephen O’Malley (SunnO) i Mike Patton, koji ih preko svojeg Ipecac Recordingsa izdaje za tržište SAD-a i pojavljuje se na njihovom albumu “Beileid” iz 2011. godine.

Godine 2020. objavili su svoj osmi studijski album “Patchouli Blue” koji sadrži netipično velik broj pjesama za bend. Trajanje albuma, koje je nešto više od sat vremena, implicira da u vrlo kratkom vremenu slušatelj utone u jedinstvenu Bohrenovu simulaciju u kojoj usporeno i spokojno uživa u melodijama. Mogu biti potrebne dvije, ponekad i četiri note, ili čak dvije minute, da se spozna činjenica da je slušatelj sada na njihovom terenu i mora pratiti njihova pravila. Korištenje orgulja nikog ne ostavlja ravnodušnim i baca na koljena, a saksofon svu napetost usmjerava na krajolik koji mašta stvara. Ako pitate bend “Patchouli Blue” album savršen je omjer svega što ih opisuje i zbog čega ih fanovi vole; istovremeno čudan i taman, spor, ali lagan, uzvišen, ali tih.

Ulaznice za koncert mogu se kupiti u Dirty Old Shopu, Tratinska 34, po cijeni od 23 eura dok će im cijena na dan koncerta biti 26 eura. Vrata Vintage Industrial Bara se otvaraju u 20:00, a koncert će početi u 21:00.

Želimo da naš sadržaj bude otvoren za sve čitatelje.
Iza našeg rada ne stoje dioničari ili vlasnici milijarderi.
Vjerujemo u kvalitetno novinarstvo.
Vjerujemo u povjerenje čitatelja koje ne želimo nikad iznevjeriti.
Cijena naše neovisnosti uvijek je bila visoka, ali vjerujemo da je vrijedno truda izgraditi integritet kvalitetnog specijaliziranog medija za kulturu na ovim prostorima.
Stoga, svaki doprinos, bez obzira bio velik ili mali, čini razliku.
Podržite Ravno Do Dna donacijom već od 1 €.

Hvala vam.

1.00 € 5.00 € 10.00 € 20.00 € 50.00 € 100.00 € 200.00 €


Donacije su omogućene putem sustava mobilepaymentsgateway.com.
Podržane sheme mobilnih plaćanja: KEKS Pay, Aircash, Settle, kriptovalute

Zadnje od Vijesti

Idi na Vrh
X