Koncert Coldplaya iz Madrida večeras na live streamu

Danas u 22:00 sati po našem vremenu i svega dva dana nakon objavljivanja novog albuma grupa Coldplay će preko live streama prenositi koncert iz Madrida. Na redateljskom stolcu će sjediti Anton Corbijn.

Coldplay i Anton Corbijn u Madridu

Album „Mylo Xyloto“ koji svjetska glazbena kritika uvrštava među izdanja godine, te redom proglašava „možda i najboljim u karijeri benda“, donosi 14 novih pjesama grupe Coldplay.

Produciran od Markusa Dravsa, Daniela Greena, Rik Simpsona  uz „enoksifikaciju“ i posebne dodatke Briana Enoa, „Mylo Xyloto“,  u neku ruku može se opisati i kao konceptualni album, sa čime se slaže i frontmen benda Chris Martin. „Mislim da reći da se radi o konceptualnom albumu, ne bi bilo krivo. Album govori o ljudima koji su izgubljeni u  velikom, hladnom i strašnom okruženju i koji se zbližavanjem pokušavaju probiti kroz to neprijateljsko okruženje. To može biti bijeg iz Afganistana ili iz okruženja nesređene alkoholičarske obitelji, bilo gdje gdje su ljudi okruženo mrakom. U osnovi ovo je ljubavna priča. S druge strane, osjetili smo da je album kao format ugrožen, pa smo htjeli napraviti nešto više da sve skupa nekako povežemo. Tako da ako želite na albumu pronaći priču ona je tu i to je nešto što smo doista uživali stvarati.“

Kako to sve izgleda i zvuči uživo moći će se uvjeriti svi oni koji će danas u 22:00 sati kliknuti VEVO kanal grupe kako bi pogledali koncert Coldplaya u Madridu na stadionu Plaza de Toros de Las Ventas koji je poznat po borbama s bikovima. Trešnju na toj torti predstavlja podatak da cijeli show režira Anton Corbijn, fotograf i redatelj poznat po svojim artističkim vizijama u vizualnoj prezentaciji glazbenika, ili točnije kazano: Čovjek koji zna kako bend treba izgledati.

Ako i ne uspijete početi gledati show od samog početka, ne brinite, repriza ide cijelu noć. Evo trailera:

Zadnje od Vijesti

Idi na Vrh
X