Koncert na Jelačićevom trgu – jedno veliko PROTIV

Šestosatno angažirano koncertno okupljanje povodom nedjeljog referenduma privukao je nekoliko tisuća ljudi. Incidenata nije bilo, novogodišnji bor na centralnom gradskom trgu bio je ukrašen željama da većina na referendumu glasa ‘protiv’, a Celzijusova ništica nije ništa mogla protiv dobrog raspoloženja okupljenih.

St!llness (Foto: Zoran Stajčić)

Pola Trga bilo je dupkom puno ljudi, pa su u određenim trenucima između 21 i 23 sata tramvaji otežano prometovali, ponajviše zbog položaja pozornice koja je bila okrenuta prema stajalištima. Koncert se naravno zbog već prije podignutog adventskog paviljon-šatora nije mogao organizirati po dužini, već po širini Trga. Okrunjen je žestokim nastupom Leta 3 koji je po izlasku na pozornici ugostio Le zbor u pjesmi „Hvala tebi Kriste“.

Trg bana Josipa Jelačića 28.11.2013. (Foto: Zoran Stajčić)

Mladen Badovinac iz TBF-a je pozvao prisutne da glasaju po svojoj savjesti u nedjelju, ali je po pitanju žustre plesne i pjevne atmosfere (koja je bila prijeko potrebna zbog Celzijusove nule) najviše doprinio Kawasaki 3P, u čije pjesme su Demirel i Tonfa ‘prigodno’ ugradili riječ ‘protiv’ gdje god im se učinilo prikladnim. Prije njih su Kandžija i St!llness također bili na visini zadatka, dok po logici stvari, kad je koncertno okupljanje u pitanju, pulski Fakofbolan i vinkovačke Punčke nisu ispred sebe imali gusto nakrcane redove publike, ali su imali dobru podršku prisutnih.

Kawasaki 3P (Foto: Zoran Stajčić)

Masovna akcija za poticanje ljudi na izlazak i glasanje protiv ustavne promjene s koncertom na središnjem zagrebačkom trgu nije završena. Za subotu je od 12 sati najavljena i prosvjedna povorka kao svojevrsna ‘5 do 12’ akcija koja bi još jednom stanovnike metropole podsjetila da je riječ o trenutku u kojem odlučujemo hoćemo li i u mentalnom smislu ući u Europu. Ekonomija jest najvažnije pitanje ove zemlje, ali sa zagađenom mentalnom sferom puno teže će se izaći na pravi put.

U svakom slučaju u ponedjeljak 2. prosinca ćemo ili dobiti ‘potvrdu ulaska u Europu’ ili ćemo se s pravom moći zapitati: koji kurac uopće tražimo u toj Uniji? Utom slučaju ćemo dobiti još jednu potvrdu kakvu je u jednom intervju izrekao pjesnik Marko Tomaš: da znamo organizirati konclogor, ali ne i pristojan život.

Želimo da naš sadržaj bude otvoren za sve čitatelje.
Iza našeg rada ne stoje dioničari ili vlasnici milijarderi.
Vjerujemo u kvalitetno novinarstvo.
Vjerujemo u povjerenje čitatelja koje ne želimo nikad iznevjeriti.
Cijena naše neovisnosti uvijek je bila visoka, ali vjerujemo da je vrijedno truda izgraditi integritet kvalitetnog specijaliziranog medija za kulturu na ovim prostorima.
Stoga, svaki doprinos, bez obzira bio velik ili mali, čini razliku.
Podržite Ravno Do Dna donacijom već od 1 €.

Hvala vam.

1.00 € 5.00 € 10.00 € 20.00 € 50.00 € 100.00 € 200.00 €


Donacije su omogućene putem sustava mobilepaymentsgateway.com.
Podržane sheme mobilnih plaćanja: KEKS Pay, Aircash, Settle, kriptovalute

Zadnje od Izvješće

Idi na Vrh
X