Kontroverzna pjesma Jasona Aldeana ‘Try That in a Small Town’ zasjela na prvo mjesto Billboardove ljestvice Hot 100

Prvi put u povijesti country pjesme drže prva tri mjesta na ljestvici.

Jason Aldean (foto: Gage Skidmore/Wikipedia)

Kontroverzna pjesma Jasona Aldeana “Try That in a Small Town” dosegla je broj 1 na Billboard Hot 100. Štoviše, po prvi put u povijesti Billboarda, prva tri cijela mjesta na ljestvici drže country izvođači.

“Try That in a Small Town”, koji su kritizirali izvođači poput Sheryl Crow i Jasona Isbella zbog poticanja nasilja, popela se s drugog mjesta na ljestvici prošlog tjedna. Pjesma je imala jedan od najvećih prodajnih tjedana za izdanje u zemlji u više od 10 godina, skupivši 30,7 milijuna streamova i 8,8 milijuna puštanja na radijskim postajama, kao i prodaju u 175 000 primjeraka.

Odmah iza Aldeana nalaze se “Last Night” Morgana Wallena na 2. mjestu i obrada “Fast Car” Tracy Chapman u izvedbi Lukea Combsa na 3. mjestu, što dodatno dokazuje da country glazba ima jedinstvenu sposobnost nabrijati svoje obožavatelje, što dovodi do uspjeha u industriji.

Aldean je svoju pjesmu dosad branio inzistirajući na tome da pjesma govori o ponosnoj zajednici, a ne o prijetećoj, iako je glazbeni spot snimljen na mjestu linča, a video s stihovima govori o napadu na novinara koji je bio protiv segregacije.

Nedavno je Aldean usporedio stihove pjesme s odgovorom osvetnika koji su se okupili nakon bombaškog napada na Bostonskom maratonu 2013., napomenuvši da bi osumnjičenike za bombaški napad “prebili” na isti način na koji se ruralni ljudi bore protiv kriminala u svojim domovima.

Pjevač se, međutim, pokolebao oko jednog aspekta pjesme. Nakon što su mnogi istaknuli rasističke prizvuke, Aldean je uredio glazbeni video tako da više ne sadrži snimke prosvjeda Black Lives Matter.

Želimo da naš sadržaj bude otvoren za sve čitatelje.
Iza našeg rada ne stoje dioničari ili vlasnici milijarderi.
Vjerujemo u kvalitetno novinarstvo.
Vjerujemo u povjerenje čitatelja koje ne želimo nikad iznevjeriti.
Cijena naše neovisnosti uvijek je bila visoka, ali vjerujemo da je vrijedno truda izgraditi integritet kvalitetnog specijaliziranog medija za kulturu na ovim prostorima.
Stoga, svaki doprinos, bez obzira bio velik ili mali, čini razliku.
Podržite Ravno Do Dna donacijom već od 1 €.

Hvala vam.

1.00 € 5.00 € 10.00 € 20.00 € 50.00 € 100.00 € 200.00 €


Donacije su omogućene putem sustava mobilepaymentsgateway.com.
Podržane sheme mobilnih plaćanja: KEKS Pay, Aircash, Settle, kriptovalute

Zadnje od Vijesti

Idi na Vrh
X