Korpiklaani, Arkona i Stribog u Tvornici – folk metal tulum za 5

Puna Tvornica, tri odlična benda, pozitivna komunikacija s publikom, kao i izvrsna reakcija prisutnih obilježje je velikog folk metal tuluma održanog u srijedu 4. studenog na kojem su zvijezde večeri bili finski bend Korpiklaani, a podrška ruski Arkona i domaći Stribog.

Korpiklaani u Tvornici kulture (Foto: Roberto Pavić)

Korpiklaani su promovirali ovogodišnji album “Noita”, njihov, ukupno gledano, dvanaesti album u karijeri. Na pozornici neumorni, energični, predani svojim pjesmama i jako komunikativni s publikom, što je i u Zagrebu sigurno razlog velike ljubavi, jer se koncert trebao prvo održati u Vintage Industrial Baru, ali fanova ima toliko da bi tamo svakako bilo pretijesno, ili ne bi svi zainteresirani mogli vidjeti koncert. Veliki stage Tvornice bio je tako pun pogodak.

Njihov nastup bio je općenito odličan nastavak prethodna dva koncerta te večeri i za mene jedan dobar provod uz prijatelje i dobru muziku. Bili su, kako se to obično kaže, na visini zadatka. Odsvirali su ukupno 23 pjesme, ne odstupajući od ovogodišnje set liste, ostavljajući za bis hitove “Pellonpekko”, “Happy Little Boozer” i “Juodaan viinaa”.

Stribog u Tvornici kulture (Foto: Roberto Pavić)

Večer je otvorio zagrebački pagan fokl metal bend Stribog. Njihov koncert podigao je atmosferu te poprilično zagrijao publiku, sa snažnim ritmom i odličnom svirkom koju su pružili, kao što to i inače rade. Tehnički i instrumentalno ispravni, svirali su materijal sa svojih starijih albuma, ali su ugodno iznenadili s nekoliko novih pjesama s nadolazećeg albuma. Publika je odlično reagirala, a mala zamjerka Stribogu je ta što nedostaje onaj ženski vokal koji je ranije još više isticao njihovu muziku.

Arkona u Tvornici kulture (Foto: Roberto Pavić)

Ruska Arkona još je više ispunila Tvornicu i nastavila u odličnom ritmu i glazbi. Cijeli nastup Arkone je bio vizalno i glazbeno atraktivan. Prvi puta sam ih čuo uživo i ugodno i pozitivno sam iznenađen njihovom glazbom, ali i pojavom, stavom i vokalom pjevačice Maše “Scream” Arhipove. Obzirom na sličnost dva jezika, Rusi su se vrlo lako sporazumijevali sa zagrebačkom publikom, a uz to su vrhunski odradili svoj posao. Prisutni su uz Arkonu bili sve življi i življi, njihov poletni folk metal bio je pogodan za pogo u moshpitu.

Jedina zamjerka tijekom sva tri koncerta jest ta što mi se na momente činilo da su se vokali općenito slabije čuli. Bez obzira na to, rado ću ponoviti dolazak na koncerte sva tri benda u budućnosti.

Zadnje od Izvješće

Idi na Vrh
X