Kovačević, Levačić i Jordan dijele iskustvo na besplatnim radionicama Jazz Laba

Od ovoga listopada u prostorima Studentskog centra opet će odzvanjati zvukovi jazza, jer s besplatnim radionicama kreće Jazz lab. To je projekt triju partnera: Muzičke akademije, Hrvatske glazbene mladeži i Kulture promjene Studentskog centra Sveučilišta u Zagrebu pokrenut 2011. godine s jednim zajedničkim ciljem – osnivanjem jazz odjela Muzičke akademije u Zagrebu, a kako bi se on ostvario potrebne su kontinuirane aktivnosti i pripreme.

  •  
  •  
Kruno Levačić
Kruno Levačić

Radionica klarinetista, saksofonista i skladatelja Željka Kovačevića na temu “Jazz Language” održat će se 13. listopada, dok će “o važnosti tehnike i slušanja” 27. listopada poučiti vodeći hrvatski jazz bubnjar, jedinstveni Kruno Levačić. Obje radionice će se održati u dvorani SEK Teatra &TD, Savska 25, od 17 do 20 sati.
Između dvojice naših, 23. listopada radionicu će održati američka pjevačica Sheila Jordan koja je odgojila mnoge generacije jazzera diljem svijeta. Njenu mladenačku energiju i zarazni optimizam imat će priliku osjetiti svi koji dođu na njezin koncert u maloj dvorani Lisinski, s kontrabasistom Cameronom Brownom, u četvrtak, 22. listopada u 20:00 h. Ulaznica s koncerta omogućuje besplatno sudjelovanje na radionici dan kasnije.

Svi oni koji su željni pobliže se upoznati s Sheilom Jordan i naučiti nešto o improvizaciji i životu jazz glazbenika, mogu to ostvariti u petak u 17 h u dvorani HDS-a u Berislavićevoj 9. Radionica je otvorena za sve vokaliste, glazbenike i sve željne znanja o jazz improvizaciji. Ponesite note za jednu pjesmu na kojoj želite raditi sa Sheilom. Korepetitor će biti prisutan.

Za sve one koji nisu u mogućnosti doći na koncert ili samo žele doći na radionicu uvjete potražite na www.jazz.hr. Radionice su namijenjene svim glazbenicima instrumentalistima i vokalistima, ulaz je besplatan. Dodatne informacije na [email protected] 01/6111600 ili www.hgm.hr. JAZZ LAB UTORAK u Studentskom centru od 17,00 -20,00 sati. Prijave i informacije: [email protected] ili 01 6111600.

Raspored:
13. 10. 2015. – 17 h – Željko Kovačević, saks, “Jazz Language” – dvorana SEK, Sc Zg
23.10. 2015. – 17 h – Sheila Jordan, SAD, vokal – dvorana HDS-a, Berislavićeva 9, Zg (radionica u suradnji sa HDS – Jazz.hr-om, više o uvjetima na Jazz.hr)
27.10. 2015. – 17 h – Krunoslav Levačić, bubnjevi – “o važnosti tehnike i slušanja” – dvorana SEK, Sc Zg

Želimo da naš sadržaj bude otvoren za sve čitatelje.
Iza našeg rada ne stoje dioničari ili vlasnici milijarderi.
Vjerujemo u kvalitetno novinarstvo.
Vjerujemo u povjerenje čitatelja koje ne želimo nikad iznevjeriti.
Cijena naše neovisnosti uvijek je bila visoka, ali vjerujemo da je vrijedno truda izgraditi integritet kvalitetnog specijaliziranog medija za kulturu na ovim prostorima.
Stoga, svaki doprinos, bez obzira bio velik ili mali, čini razliku.
Podržite Ravno Do Dna donacijom već od 1 kune.

Hvala vam.

1.00 HRK 5.00 HRK 10.00 HRK 20.00 HRK 50.00 HRK 100.00 HRK 200.00 HRK


Donacije su omogućene putem sustava mobilepaymentsgateway.com.
Podržane sheme mobilnih plaćanja: KEKS Pay, Aircash, Settle, kriptovalute

  •  
  •  

Zadnje od Vijesti

Idi na Vrh
X