Krešo Bengalka otkrio detalje novog albuma ‘Split ZOO’

Sve popularniji splitski reper Krešo Bengalka predstavio je singl i spot ‘Uvij zakolji’ koji je snimio skupa s Vukom Orebom i Žuvijem, a kojim najavljuje album ‘Split ZOO’.

Krešo Bengalka

Glazbu singla potpisuje Krešo Bengalka, a za tekst su zaslužni Krešo Bengalka, Vuk Oreb i Žuvi. Video spot je sniman na pet različitih lokacija, od kojih je najinteresantnija novo uređeni pub ‘The Flag’ u Splitu. Kameru i montažu video spota potpisuje Marijan Jurčević.

Radi se o petom singlu s albuma koji je jedno od najočekivanijih regionalnih hip-hop izdanja 2018. godine. “Split ZOO” će svjetlo dana ugledati u veljači ove godine, a pripreme su u punom jeku.

“Na albumu će biti 17 pjesama, a između ostalih nalazit će se “Repetiram”, “Šta ćeš?”, “Nokturno” i “John 3:16”. Glazbu za “Split Zoo” potpisuje Krešo Bengalka, a na albumu gostuju Vojko V, Stipe Srdela, Žuvi, Vuk Oreb, Batman 3000, Žuky Brate i grupa Speedheads. “Split Zoo” izlazi 25. veljače zajedno sa klupskim singlom “Jim Morrison”. U planu je promocija albuma unutar regije, a trenutno od nastupa mogu istaknuti 23. ožujka u Splitu s kojim započinjem regionalnu turneju”, rekao je Krešo.

Krešo je proteklih godinu dana proveo dosta radno, a jednakim tempom krenuo je i u novu godinu. Na Novu godinu nastupao je u Novom Sadu, a ostatak turneje i ostale detalje otkrit će uskoro.

Krešo Bengalka je 2012. godine debitirao na prvom albumu Kiše metaka, dok se publici premijerno predstavio singlom “Konan” istog benda. Dvije godine kasnije je sa splitskim reperom Žuvijem formirao duo te je objavio album “Brokva” na kojem potpisuje i produkciju. S Kišom metaka je “odradio” niz koncerata po Hrvatskoj i regiji, a u veljači prošle godine objavio je samostalni album “Finale”, na kojem se nalaze od ranije poznati hitovi “Kalashnikov”, “Pobjeda” i “El Comandante”.

Želimo da naš sadržaj bude otvoren za sve čitatelje.
Iza našeg rada ne stoje dioničari ili vlasnici milijarderi.
Vjerujemo u kvalitetno novinarstvo.
Vjerujemo u povjerenje čitatelja koje ne želimo nikad iznevjeriti.
Cijena naše neovisnosti uvijek je bila visoka, ali vjerujemo da je vrijedno truda izgraditi integritet kvalitetnog specijaliziranog medija za kulturu na ovim prostorima.
Stoga, svaki doprinos, bez obzira bio velik ili mali, čini razliku.
Podržite Ravno Do Dna donacijom već od 1 €.

Hvala vam.

1.00 € 5.00 € 10.00 € 20.00 € 50.00 € 100.00 € 200.00 €


Donacije su omogućene putem sustava mobilepaymentsgateway.com.
Podržane sheme mobilnih plaćanja: KEKS Pay, Aircash, Settle, kriptovalute

Zadnje od Vijesti

Idi na Vrh
X