KSET seli u Boogaloo? Savez studenata FER-a dobio natječaj za zakup prostora

Na natječaj su pristigle dvije ponude.

Pučko otvoreno učilište (foto: POU)

Nakon provedenog postupka javnog natječaja za davanje u zakup poslovnog prostora, Pučko otvoreno učilište Zagreb je na Sjednici Upravnog vijeća održanoj 24. siječnja 2024. godine donijelo odluku o odabiru najpovoljnije ponude za zakup poslovnog prostora u poslovnoj zgradi Pučkog otvorenog učilišta Zagreb, u Ulici grada Vukovara 68.

Riječ je o prostoru velike dvorane, predvorja, stražnje i bočne terase, prostora na zadnjem katu i podruma sa sanitarijama, ukupne površine 2.072,38 m2, odnosno onome što danas poznajemo kao klub Boogaloo.

Natječaj je uvjetovao da se prostor daje u zakup za kulturno-umjetnički program, u omjeru 80% za rock, elektronski i jazz glazbeni autorski program, a 20% za druga kulturna događanja te su natječajem specificirani i drugi elementi ponude kulturno-umjetničkih sadržaja, poput broja glazbenih događanja godišnje.

U objavi Pučkog otvorenog učilišta stoji sljedeće: “Na natječaj su pristigle dvije ponude: zajednička ponuda Saveza studenata Fakulteta elektrotehnike i računarstva i ElektroStudent d.o.o. s ponuđenim iznosom mjesečne zakupnine od 16.069,69 eura koja će biti uvećana za PDV i zajednička ponuda REGA-DARKO j.d.o.o. za ugostiteljstvo i Udruge za promicanje glazbene i tehničke kulture „Glazbena kuća“ s ponuđenim iznosom mjesečne zakupnine od 7.007,00 eura koja će biti uvećana za PDV.”

“Zajednički ponuditelj REGA DARKO j.d.o.o. i Glazbena kuća pozvao se na pravo prednosti sukladno Zakonu o hrvatskim braniteljima iz Domovinskog rata i članovima njihovih obitelji, no to pravo ovdje nije primjenjivo jer po zakonu pravo prednosti na sklapanje ugovora o zakupu poslovnog prostora ostvaruje isključivo osoba sa statusom obrtničke ili samostalne profesionalne djelatnosti, koji uvjet niti jedan od ponuditelja iz zajedničke ponude REGA-DARKO j.d.o.o. za ugostiteljstvo i Udruga za promicanje glazbene i tehničke kulture „Glazbena kuća“ ne ispunjavaju,” dodaju iz Učilišta.

“Na prijedlog Povjerenstva za davanje u zakup poslovnog prostora prihvaćena je najpovoljnija pristigla ponuda, a to je zajednička ponuda Saveza studenata Fakulteta elektrotehnike i računarstva iz Zagreba i ElektroStudent d.o.o. iz Zagreba za obavljanje djelatnosti kulturno umjetničkih programa s pratećom ugostiteljskom djelatnošću. Ugovor se sklapa na razdoblje od dvije godine,” stoji u obrazloženju.

Želimo da naš sadržaj bude otvoren za sve čitatelje.
Iza našeg rada ne stoje dioničari ili vlasnici milijarderi.
Vjerujemo u kvalitetno novinarstvo.
Vjerujemo u povjerenje čitatelja koje ne želimo nikad iznevjeriti.
Cijena naše neovisnosti uvijek je bila visoka, ali vjerujemo da je vrijedno truda izgraditi integritet kvalitetnog specijaliziranog medija za kulturu na ovim prostorima.
Stoga, svaki doprinos, bez obzira bio velik ili mali, čini razliku.
Podržite Ravno Do Dna donacijom već od 1 €.

Hvala vam.

1.00 € 5.00 € 10.00 € 20.00 € 50.00 € 100.00 € 200.00 €


Donacije su omogućene putem sustava mobilepaymentsgateway.com.
Podržane sheme mobilnih plaćanja: KEKS Pay, Aircash, Settle, kriptovalute

Zadnje od Vijesti

Idi na Vrh
X