Laibach objavili novi album ‘Also Sprach Zarathustra’

Slovenski avangardni sastav Laibach objavio je svoj novi album ‘Also Sprach Zarathustra’ za izdavačku kuću Mute. ‘Also Sprach Zarathustra’ je njihovo prvo izdanje nakon albuma ‘Spectre’, objavljenog 2014. godine, a ispraćeno je spotom za pesmu ‘Vor Sonnen-Aufgang’.

Laibach 'Also Sprach Zarathustra'
Laibach ‘Also Sprach Zarathustra’

Glazba na albumu originalno je bila komponirana za kazališnu adaptaciju romana „Tako je govorio Zaratustra”, koja je premijerno prikazana u ožujku prošle godine. Album „Also Sprach Zarathustra” je unaprijeđena verzija za spomenutu predstavu redatelja Matjaža Bergera.

Kontroverzna turneja u Sjevernoj Koreji 2015. godine dovela je Laibach u fokus svjetske javnosti, budući da su prvi i jedni zapadni rock bend koji je ikada svirao tamo. Cijelo njihovo iskustvo kao i sam nastup snimio je redatelj Molten Traavik i pretočio ga u film “Liberation Day” koji je prikazan na filmskim festivalima diljem svijeta.

Laibach će “Also Sprach Zarathustra” promovirati na evropskoj turneji koja počinje 4. studenog u Budimpešti, dok će u međuvremenu održavati samo festivalske nastupe.

Zadnje od Vijesti

Idi na Vrh
X