Lanac supermarketa organske hrane počeo prodavati i vinilne ploče

Američki lanac supermarketa Whole Foods Market počeo je s prodajom LP vinila. Na policama kraj organske hrane i pića se tako našla i glazba na vintage nosaču zvuka kojem popularnost raste iz dana u dan.

Vinilna ploča (Foto: Modern-vinyl.com)

U pet supermarketa Whole Foods Market u američkoj državi Kalifornija predstavljena je tako „pažljivo odabrana kolekcija vinila“, a na policama dućana se tako našla eklektična ponuda albuma grupa i glazbenika poput Daft Punka, The Rolling Stonesa, Arcade Fire, Yeah Yeah Yeahs, Emeli Sandé, Boba Marleya i Franka Sinatre.

„Ova novina nije samo puko punjenje polica u dućanima s nečim novim i drugačijim, već se radi o uvažavanju želja naših kupaca i davanju pristupa stvarima koje žele, bez obzira je li riječ o njihovom omiljenom siru ili omiljenom načinu konzumiranja glazbe“, tvrdi regionalni izvršni koordinator Mike Bowen u službenom saopćenju Whole Foods Marketa.

Whole Foods Market osnovan je 1980. u Austinu u državi Texas i trenutno u lancu posjeduje preko 350 supermarketa ne samo u SAD-u već i u Europi.

Primjer kalifornijskih supermarketa slijedi će i ostali u lancu, što će svakako biti novi vjetar u leđa za povećanje prodaje vinila, koja je samo u Velikoj Britaniji u roku od godinu dana porasla za 78 posto po statističkim podacima iz travnja ove godine. Treba još dodati kako je ove godine otvorena i prva javna glazbena knjižnica u Londonu u kojoj se mogu posuditi isključivo vinilna izdanja.

Zadnje od Vijesti

Idi na Vrh
X