Legendarni Greaseballsi nakon četvrt stoljeća konačno objavljuju svoj prvi album

Eponimni album bit će objavljen u subotu 24. rujna u podne, kada će se u Dancing Bear shopu u Gundulićevoj održati promocija albuma, druženje s bendom i mini akustična svirka. Dan prije, u petak 23. rujna s njihovim gostovanjem u eteru započinje nova sezona naše emisije Ravno do sna na Radio Studentu.

Greaseballs
Greaseballs

Prvi singl s albuma je “Stari vlak”, a videospot u režiji Maria Borščaka izaći će do kraja rujna.

Greaseballs je legendarni rock’n’ roll bend iz Zagreba kojeg su drugoj polovici 80-ih formirali petnaestogodišnji tinejdžeri: gitarist i glavni autor Davor Viduka (Kawasaki 3p, Kojoti, Majke i Pips Chips & Videoclips) kojemu je to ujedno i prvi bend, gitarist Danilo Šerbedžija, danas redatelj, vokal Vjeran Plavčić, basist Darko Klarić i tadašnji bubnjar Arsen Novak kojega je zamijenio Ivica Dajak.

U vrijeme kada su osnovani i kada su djelovali, Greaseballsi su bili daleko najjači bend unutar supkulturne rockabilly zajednice. No, kako im je zvuk bio inficiran utjecajem punka, garage rocka i bazičnog rock ‘n’ rolla, njihov se značaj širio daleko van spomenute zajednice. Godine 1988. pobjedili su na JURM-u.

Zbog raznih okolnosti privatne i povijesne naravi, početka rata i poziva u vojsku, prvi album benda, koji je trebao izaći 30. rujna devedesete, nikada nije vidio danje svjetlo.

Razne su zanimljive peripetije pratile daljnje pokušaje objavljivanja, a o svemu će tome Greaseballsi govoriti u petak u 18:00 sati u emisiji Ravno do Sna na Radio Studentu, kada će se moći i poslušati dio njihovog prvijenca.

Zadnje od Vijesti

Idi na Vrh
X