Legendarni jazz glazbenik Tihomir Pop Asanović objavio prvu novu pjesmu nakon više od 40 godina

Tihomir Pop Asanović nakon više od 40 godina predstavlja potpuno novi singl ‘Femme Fatale’ u kojem je ugostio vrhunske glazbenike Sabrinu Hebiri i Sašu Antića.

  • 7
    Shares
Tihomir Pop Asanović – Femme Fatale

Glazbu i aranžman radio je Pop Asanović, tekst potpisuju Zlatko Gall i Saša Antić, a producent je Duško Mandić. Pjesma je snimljena u RSL studiju u Novom Mestu i Croatia Records studiju u Zagrebu. Za englesku verziju koja nosi naziv “Days of Daze” tekst su napisali Vinko Mihić i Tone Tuoro koji je zamijenio Sašu Antića. Obje verzije dobile su i sjajne video spotove koji savršeno prate glazbenu priču Tihomira Popa Asanovića i njegovu bogatu psihodeličnu i progresivnu jazz fusion karijeru. Redatelj spotova je multimedijalni umjetnik Dalibor Barić.

Spot za hrvatsku verziju, “Femme Fatale” feat. Sabrina Hebiri & Saša Antić možete pogledati ispod:

Objavljena je i engleska verzija “Days of Daze” feat. Sabrina Hebiri & Tone Tuoro:

Tihomir Pop Asanović oko sebe je okupio sjajnu ekipu glazbenika, a osim pjevačice Sabrine Hebiri tu su i Davor Črnigoj (bas), Jani Moder (el. gitara) i David Morgan (bubnjevi) koji ga prate i na nadolazećem novom studijskom albumu pod nazivom “Povratak prve ljubavi”. Album će uskoro biti objavljen na dvostrukom CD-u i LP-u u izdanju Croatia Recordsa i to u hrvatskoj i engleskoj verziji. Prvi je to studijski uradak Popa Asanovića nakon više od 40 godina i kultnih albuma “Majko zemljo” (Jugoton, 1974.) i “Pop” (Jugoton, 1976.), a s kojima je stekao status jednog od najboljih europskih jazz orguljaša. Ova dva albuma doživjela su i reizdanje u CD i LP obliku te im je dodijeljeno priznanje “Vinil mjeseca” za najprodavaniji LP u Hrvatskoj u mjesecu studenom (prema podacima Hrvatske diskografske udruge).

Osim spomenutih na albumu su se pridružili i neki od najvećih glazbenika naših prostora, Vedran Božić, Primož Grašič, Dragan Jelić, Vlatko Stefanovski, Nenad Čanak, Radomir Mihajlović Točak, Drago Vidaković, Aki Rahimovski, Janez Bončina, Vlado Janevski i Karolina Gočeva, te jedan od najvećih izraelskih jazz glazbenika Amir Gwirtzman, dok je producent albuma Duško Mandić. Pjesme su snimane i masterirane u RSL studiju u Novom Mestu (Slovenija).

Izdanje “Majko zemljo + Pop” možete kupiti po cijeni od 99 kuna (2CD) ili svako zasebno izdanje kao LP po cijeni od 149 kuna u svim prodavaonicama Croatia Recordsa.

  • 7
    Shares

Zadnje od Vijesti

Idi na Vrh
X