Lenhart Tapes i Zoja Borovčanin predstavljaju ‘Džamahiriju’

Lenhart Tapes predstavlja drugi singl s albuma ‘Dens’, a ovoga puta gostujuća pjevačica na pjesmi ‘Džamahirija’ je Zoja Borovčanin, članica kultnog beogradskog sastava Lira Vega. ‘Dens’ će službeno biti objavljen 10. studenog u izdanju Glitterbeat Recordsa.

Lenhart Tapes (Foto: Aleksa Savulov)

Pjesma “Džamahirija” nova je zvučna diverzija Lenharta i ekipe, a u isto vrijeme je hommage dub počecima i slavnom producentu Adrianu Sherwoodu, ali i jugoslovenskoj punk sceni osamdesetih i beogradskom klupskom undergroundu.

Lenhart o pjesmi kaže: “Inspiracija za ‘Džamahiriju’ potekla je od stare ploče benda The Green Wings, koji su osnovali studenti iz Libije koji su došli u bivšu Jugoslaviju. Jednom sam na buvljaku našao kasetu sa ‘Zelenom knjigom’ bivšeg libijskog lidera Gadafija (prevedena na srpskohrvatski!) i deo te knjige sam semplovao u pesmi. Zoja i ja smo s ovom pesmom hteli da odamo počast revolucionarnom konceptu Džamahirije.”

Lenhart Tapes ‘Dens’

Pjesmu prati fascinantna kolekcija YouTube arhivskih materijala Libije sedamdesetih i osamdesetih godina XX stoljeća.

Vladimir Lenhart i njegov Lenhart Tapes alter ego predstavili su se široj publici debitantskim albumom “Duets” (Pop Depresija, 2021,), a dvije godine kasnije svoju viziju etno-noisea koji se prepliće sa punk-industrial zvukom čarobnjak iz Kovačice diže na najviši nivo s osam novih pjesama, tri pjevačice – Tijana Stanković, Svetlana Spajić (Gordan, Pjevačka družina), Zoja Borovčanin (Lira Vega) – biranim gostima i velikom ljubavlju prema glazbenom nasljeđu Balkana.

Prvi singl s albuma “Dens” bila je pjesma “Vodu brala” (feat. Tijana Stanković), a album je dostupan za pre-order na bandcampu Lenhart Tapes. Dana 10. studenog “Dens” će biti objavljen digitalno, na CD-u i LP-u za Glitterbeat Records (Altın Gün, Tamikrest, Gaye Su Akyol, Monsieur Doumani).

Želimo da naš sadržaj bude otvoren za sve čitatelje.
Iza našeg rada ne stoje dioničari ili vlasnici milijarderi.
Vjerujemo u kvalitetno novinarstvo.
Vjerujemo u povjerenje čitatelja koje ne želimo nikad iznevjeriti.
Cijena naše neovisnosti uvijek je bila visoka, ali vjerujemo da je vrijedno truda izgraditi integritet kvalitetnog specijaliziranog medija za kulturu na ovim prostorima.
Stoga, svaki doprinos, bez obzira bio velik ili mali, čini razliku.
Podržite Ravno Do Dna donacijom već od 1 €.

Hvala vam.

1.00 € 5.00 € 10.00 € 20.00 € 50.00 € 100.00 € 200.00 €


Donacije su omogućene putem sustava mobilepaymentsgateway.com.
Podržane sheme mobilnih plaćanja: KEKS Pay, Aircash, Settle, kriptovalute

Zadnje od Vijesti

Idi na Vrh
X