Lenhart Tapes predstavlja video ‘Vodu brala’ i najavljuje album ‘Dens’

‘Anarhično i kakofonično sa grooveom… ova glazba je sirova i čudesna’, piše The Wire.

Lenhart Tapes ‘Vodu brala’

Lenhart Tapes predstavlja video za pjesmu “Vodu brala”, prvi singl s drugog studijskog albuma “Dens” koji će službeno biti objavljen 10. studenog ove godine u izdanju prestižne izdavačke kuće Glitterbeat Records (Altın Gün, Tamikrest, Gaye Su Akyol, Monsieur Doumani).

Vladimir Lenhart i njegov Lenhart Tapes alter ego predstavili su se široj publici debitantskim albumom “Duets” (Pop Depresija, rujan 2021), a dvije godine kasnije svoju viziju ethno-noisea koji se prepliće sa punk-industrial zvukom čarobnjak iz Kovačice diže na najviši nivo s osam novih pjesama, tri pjevačice – Tijana Stanković, Svetlana Spajić (Gordan, Pjevačka družina), Zoja Borovčanin (Lira Vega) – biranim gostima i velikom ljubavlju prema glazbenom nasljeđu Balkana.

Lenhart Tapes ‘Dens’

Redefiniranje tradicionalne glazbe je nešto što hipnotizira publiku s raznih strana svijeta, nezavisno od toga da li to radi Damir Imamović, Richard Dawson, ili Altın Gün, ali Lenhartov put je bitno drugačiji. Njegov djed Jan bio je poznati i popularni intepretator slovačke folk glazbe pedesetih godina XX stoljeća, a ta porodična opsesija glazbom manjina koje su živjele u bivšoj Jugoslaviji dobila je svoje veliko platno na kojem je Lenhart uz pomoć kasetofona, sampleova, klasičnih instrumenata i fantastičnih pjevačica naslikao radiofonsku Babilonsku kulu.

Video za “Vodu brala” je montaža iz televizijskog dokumentarca “Okolo Pazova” (TV NS, 1976) o pjevačici Máriji Šagovoj, a uz Lenhart Tapes i Tijanu Stanković na pjesmi je učestvovao i Igor Čubrilović, koji je ujedno i producent albuma. Dizajn omota je, kao i u slučaju prvog albuma “Duets”, djelo Johanne Peresito.

“Dens” je dostupan za pre-order na Bandcampu Lenhart Tapes, a 10. studenog bit će objavljen digitalno, na CD-u i LP-u za Glitterbeat
Records.

Želimo da naš sadržaj bude otvoren za sve čitatelje.
Iza našeg rada ne stoje dioničari ili vlasnici milijarderi.
Vjerujemo u kvalitetno novinarstvo.
Vjerujemo u povjerenje čitatelja koje ne želimo nikad iznevjeriti.
Cijena naše neovisnosti uvijek je bila visoka, ali vjerujemo da je vrijedno truda izgraditi integritet kvalitetnog specijaliziranog medija za kulturu na ovim prostorima.
Stoga, svaki doprinos, bez obzira bio velik ili mali, čini razliku.
Podržite Ravno Do Dna donacijom već od 1 €.

Hvala vam.

1.00 € 5.00 € 10.00 € 20.00 € 50.00 € 100.00 € 200.00 €


Donacije su omogućene putem sustava mobilepaymentsgateway.com.
Podržane sheme mobilnih plaćanja: KEKS Pay, Aircash, Settle, kriptovalute

Zadnje od Vijesti

Idi na Vrh
X