Let 3 rezao janjetinu, Vuco psovao HDZ i vikao: Živjela Jugoslavija!

Sinoć se u zagrebačkom klubu Boogie održao konceptualni warm-up za predstojeći zimski festival Antivalentinovo u Boćarskom domu 8. i 9. veljače.

  • 1.7K
    Shares
Predstavljanje Antivalentinova 2019 u zagrebačkom klubu Boogie (Foto: Vedran Metelko)

Ususret Anitvalentinovu prošli tjedan su riječki Let 3 predstavili novu glazbenu suradnju, ovog puta sa Sinišom Vucom s kojim su snimili pjesmu i video spot “Golub Vaso”. Sinoć je pak održan neobični warm-up party u zagrebačkom klubu Boogie za predstojeće Antivalentinovo. Neobični, jer se na warm-up partijima običava odsvirati mini koncert. No ovog puta nije bilo tako.

Letovci i organizator odlučili su napraviti svoju, pravu balkansku, verziju warm-upa, a to je bilo rezanje i posluživanje janjetine okupljenima. Bilo je i toga. Mini koncert je prije toga bio u Vinylu, ali kasnije sinoć su pile, noževi i sjekire zamijenile gitare, kao što su Mrle i Prlja bili odjeveni u mesarsku radnu odjeću. Podsjetilo je to na jedno davno druženje Leta 3 i pripadnika medija kad su poslužili unikatni kulinarski izum zajedno pečenog janjeta i tune.

Dakako, pridružio im se i kontroverzni Siniša Vuco, valjda jedini glazbenik na svijetu koji je kod javnog bilježnika ovjerio izjavu da više nikad neće novinarima dati intervju. No ovo je očigledno bilo nešto drugo. Kad se dohvatio mikrofona, Vuco se verbalno okomio na stranku na vlasti. Psovao je i nju i njenog osnivača, a veličao Tita i Jugoslaviju. Time se dakako upisao u povijest kao prvi poslijeratni hrvatski glazbenik koji je tako nešto javno izrekao.

Također je na sebi svojstven način proglasio hrvatske ‘rock vladare’ izjavivši kako u Slavoniji vlada Goran Bare, u Rijeci Let 3, a u Dalmaciji on.

Vucu i Let 3 očekuje zajednički nastup na Antivalentinovu u veljači, tako da se pravu kuminacija njihove provokativne suradnje može uskoro očekivati na pozornici Boćarskog doma, ali tko zna, možda ih je ‘karta tek krenula’.

  • 1.7K
    Shares

Zadnje od Vijesti

Idi na Vrh
X