Letu štuke u Tvornici – adut za dobru koncertnu vibraciju

Imati koncert u trenutku kad se odvija finalna utakmica Lige prvaka stvarno je peh za mnoge bendove, ali ne i za Letu štuke…

Letu štuke u Tvornici (Foto: Nino Šolić)

Za grupu Letu štuke se već može zaključiti kako dolijeće u Zagreb u pravilnim intervalima – jednom svake godine. Prošle godine se negdje u isto vrijeme dogodila koncertna promocija u Hypo centru tada svježe objavljenog albuma „Brojevi računa“, a ovog puta, hm… Podsjećanje na to da smo još uvijek brojevi računa.

Koncert u Tvornici kulture je u subotu kasnio iz opravdanog razloga, jer se Chelsea u suludoj nogometnog završnici s Bayernom usred Bavarske prometnuo u Europskog prvaka. A kad se drama konačno završila, vrijeme za koncertno slavlje je moglo početi, ne ono nogometno, već glazbeno.

Letu štuke predvođeni Dinom Šaranom je grupa s čvrstim uporištem u zagrebačkoj publici, iako je bilo uzdaha na nešto višu cijenu ulaznice, pregrađeni Veliki pogon je bio ispunjen, dakle oko petsto posjetitelja željnih kvalitetne svirke i još kvalitetnijih stihova, a Štuke su majstori i u jednome i drugome. Pored toga Dino je bio dobro raspoložen za dizanje atmosfere i komunikaciju s publikom koja je odrađivala i više nego kvalitetan feedback. Nisu se samo pjevali refreni, već i tekstovi kompletnih balada. S jedne strane sve je bilo predvođeno uvježbanim bendom osvježenim novim gitaristom Emirom Jugom, koji ne skriva svoju profesionalnu rutinu (što, da se razumijemo, nije nimalo lagano postići), a s druge strane gledano,  zrak je bio ispunjen emocijama. Svi su jako dobro znali značenje tekstova pjesama.

Iako je na posljednjem albumu „Brojevi računa“ grupa eksperimetirala sa synthovima, uživo je to ipak bend oslonjen na električne gitare, rokerski zgusnut i naravno poetski snažan, koji jako dobro zna napraviti atmosferu i zajedno s publikom putovati do kulminacije najjačih hitova do kraja koncerta.

U razgovoru prije koncerta mi je Dino naglasio da pored toga što je grupa izgradila status glazbenika koji vole eksperimentirati sa stilovima,  sljedeći album će biti oštar zaokret prema čvršćim gitarskim rifovima, što će svakako biti jedno novo i zanimljivo poglavlje. No i dok se to ne dogodi, sadašnja koncertna snaga ove bosanskohercegovačke grupe je nešto što nudi potpunu zadovoljštinu. Nema straha da njihovo glazbeno pikiranje neće pogoditi tamo gdje treba.

Želimo da naš sadržaj bude otvoren za sve čitatelje.
Iza našeg rada ne stoje dioničari ili vlasnici milijarderi.
Vjerujemo u kvalitetno novinarstvo.
Vjerujemo u povjerenje čitatelja koje ne želimo nikad iznevjeriti.
Cijena naše neovisnosti uvijek je bila visoka, ali vjerujemo da je vrijedno truda izgraditi integritet kvalitetnog specijaliziranog medija za kulturu na ovim prostorima.
Stoga, svaki doprinos, bez obzira bio velik ili mali, čini razliku.
Podržite Ravno Do Dna donacijom već od 1 €.

Hvala vam.

1.00 € 5.00 € 10.00 € 20.00 € 50.00 € 100.00 € 200.00 €


Donacije su omogućene putem sustava mobilepaymentsgateway.com.
Podržane sheme mobilnih plaćanja: KEKS Pay, Aircash, Settle, kriptovalute

Zadnje od Izvješće

Idi na Vrh
X