Libanon zabranio Sepulturi koncert zbog ‘obožavanja đavla’

Brazilski heavy metal veterani morali su otkazati predviđen koncert u Beirutu jer im je država Libanon odbila dati vize uz objašnjenje da njeni članovi ‘obožavaju nečastivog’.

Sepultura na Nova Rock Festivalu (Foto: Roberto Pavić)

Vijest je došla od libanonskog promotora Skull Sessions koji je naveo kako su vize članovime Sepulture odbijene zbog ‘opće sigurnosti’. “Ogorčeni smo i ljuti, kao što ćete i vi biti”, riječi su Skull Sessionsa kojim su obavijestili libanonske fanove grupe o neočekivanom potezu vlasti.

U nastavku je promotor donio i opis dokumenta, koji je vidio jedan od službenika, i naveo kako se u tom dokumetnu zaključuje da su članovi Sepulture obožavatelji đavla koji omalovažavaju kršćanstvo i da su nastupali u Izraelu. “Sve to naravno nije istina”, tvrdi promotor. Naime, putnicima koji u putovnici imaju žig izraelske granične službe zabranjen je ulazak u Libanon, a Skull Sessions navodi kako Sepultura nikad nije nastupila u Izraelu.

Sepulturi ovo nije prvi put da bude zabranjena na Bliskom istoku, naime 2016. godine u Kairu, u Egiptu, grupi je bio otkazan nastup pod istom optužbom da je riječ o obožavateljima đavla.

Zadnje od Vijesti

Idi na Vrh
X