Libanon zabranio Sepulturi koncert zbog ‘obožavanja đavla’

Brazilski heavy metal veterani morali su otkazati predviđen koncert u Beirutu jer im je država Libanon odbila dati vize uz objašnjenje da njeni članovi ‘obožavaju nečastivog’.

Sepultura na Nova Rock Festivalu (Foto: Roberto Pavić)

Vijest je došla od libanonskog promotora Skull Sessions koji je naveo kako su vize članovime Sepulture odbijene zbog ‘opće sigurnosti’. “Ogorčeni smo i ljuti, kao što ćete i vi biti”, riječi su Skull Sessionsa kojim su obavijestili libanonske fanove grupe o neočekivanom potezu vlasti.

U nastavku je promotor donio i opis dokumenta, koji je vidio jedan od službenika, i naveo kako se u tom dokumetnu zaključuje da su članovi Sepulture obožavatelji đavla koji omalovažavaju kršćanstvo i da su nastupali u Izraelu. “Sve to naravno nije istina”, tvrdi promotor. Naime, putnicima koji u putovnici imaju žig izraelske granične službe zabranjen je ulazak u Libanon, a Skull Sessions navodi kako Sepultura nikad nije nastupila u Izraelu.

Sepulturi ovo nije prvi put da bude zabranjena na Bliskom istoku, naime 2016. godine u Kairu, u Egiptu, grupi je bio otkazan nastup pod istom optužbom da je riječ o obožavateljima đavla.

Želimo da naš sadržaj bude otvoren za sve čitatelje.
Iza našeg rada ne stoje dioničari ili vlasnici milijarderi.
Vjerujemo u kvalitetno novinarstvo.
Vjerujemo u povjerenje čitatelja koje ne želimo nikad iznevjeriti.
Cijena naše neovisnosti uvijek je bila visoka, ali vjerujemo da je vrijedno truda izgraditi integritet kvalitetnog specijaliziranog medija za kulturu na ovim prostorima.
Stoga, svaki doprinos, bez obzira bio velik ili mali, čini razliku.
Podržite Ravno Do Dna donacijom već od 1 €.

Hvala vam.

1.00 € 5.00 € 10.00 € 20.00 € 50.00 € 100.00 € 200.00 €


Donacije su omogućene putem sustava mobilepaymentsgateway.com.
Podržane sheme mobilnih plaćanja: KEKS Pay, Aircash, Settle, kriptovalute

Zadnje od Vijesti

Idi na Vrh
X