Live album grupe Dalmatino najprodavaniji u Hrvatskoj

Koncertni album dua Dalmatino ‘Live 2022’ (Dancing Bear) predvodi ovotjednu Top-listu prodaje. To je 30. naslov koji je dospio na broj jedan temeljem rezultata prodaje u 2022. godini.

Dalmatino ‘Live 2022’

S ovotjednim ostvarenim rezultatom, Dalmatino je postao treći izvođač, nakon grupe Parni valjak i Darka Rundeka, koji je temeljen tjednih rezultata prodaje tijekom 2022. godine boravio na vrhu Top-liste prodaje s dva različita izdanja. U ožujku 2022. kolekcija singlova “20 godina” (Dancing Bear), originalno objavljena 2019. godine, došla je na prvo mjesto najprodavanijih domaćih izdanja u tjednu kada je održan koncert u Koncertnoj dvorani Vatroslava Lisinskog.

Pored toga ploča sa zapisom nastupa u splitskoj dvorani Gripe pred sedam tisuća ljudi je treći koncertni album koji se u u protekloj godini našao na broju jedan Top-liste prodaje. Izdanje “5 April ’81” (Croatia Records) sastava Bijelo dugme boravilo je na vrhu liste 12. i 26. siječnja, dok je četiri uzastopna tjedna (od 14. rujna do 5. listopada) broj jedan bila ploča “Ravno do dna” (Croatia Records) grupe Azra.

Majke s vinilnim izdanjem ploče “Put do srca sunca” (Dancing Bear) nalazi se na drugom mjestu, dok je album grupe Hladno pivo “Desetka” (Dancing Bear), originalno objavljen prije 25 godina, debitirao na trećoj poziciji. Prošlotjedni broj jedan, “Za vašu posljepodnevnu razonodu” (Menart) u izvedbi Darka Rundeka i Jazz orkestra HRT-a, ovoga tjedna se nalazi na četvrtom mjestu, a Top 5 zaključuje kompilacija sastava Parni valjak “Vrijeme ljubavi” (Croatia Records).

Bruce Springsteen “Only the Strong Survive”

Rock veteran Bruce Springsteen s albumom “Only The Strong Survive (covers vol. 1)” (Sony Music/Menart) bilježi četvrti tjedan na broju jedan strane Top-liste prodaje. S ovim rezultatom, “Only The Strong Survive (covers vol. 1)” je šesto izdanje koje je četiri i/li više tjedana predvodilo prodajne rezultate u 2022. godini, dok je The Boss izjednačio rezultate postignute s pločom “Letter to You” (Sony Music/Menart) od 4. do 25. studenoga 2020.

Album “Midnights” (Republic/Universal Music Hrvatska) Taylor Swift ostao je na drugom mjestu. Odmah po izlasku, ploča je postavila niz rekorda, a prema podacima kompanije Universal Music Group, u prva dva mjeseca ostvarila je prodajni rezultat veći od šest milijuna ekvivalentnih primjeraka diljem svijeta. Sastav Arctic Monkeys zauzeo je treću i četvrtu poziciju s izdanjima “The Car” (Domino/Dancing Bear) i “AM” (Domino/Dancing Bear). Krug pet najprodavanijih stranih naslova zatvara Michael Bublé s božićnim albumom “Christmas” (Warner Music/Dancing Bear).

Tjedna top-lista prodaje Hrvatske diskografske udruge nastaje na osnovu kompiliranja podataka sa 164 prodajna mjesta iz Hrvatske i internetskih trgovina diskografskih kuća. Ovotjedna lista donosi plasman najprodavanijih albuma na osnovi rezultata u tjednu od 19. prosinca do 25. prosinca.

Želimo da naš sadržaj bude otvoren za sve čitatelje.
Iza našeg rada ne stoje dioničari ili vlasnici milijarderi.
Vjerujemo u kvalitetno novinarstvo.
Vjerujemo u povjerenje čitatelja koje ne želimo nikad iznevjeriti.
Cijena naše neovisnosti uvijek je bila visoka, ali vjerujemo da je vrijedno truda izgraditi integritet kvalitetnog specijaliziranog medija za kulturu na ovim prostorima.
Stoga, svaki doprinos, bez obzira bio velik ili mali, čini razliku.
Podržite Ravno Do Dna donacijom već od 1 €.

Hvala vam.

1.00 € 5.00 € 10.00 € 20.00 € 50.00 € 100.00 € 200.00 €


Donacije su omogućene putem sustava mobilepaymentsgateway.com.
Podržane sheme mobilnih plaćanja: KEKS Pay, Aircash, Settle, kriptovalute

Zadnje od Vijesti

Idi na Vrh
X