Live Nation bilježi pad prihoda od 98% zbog pandemije koronavirusa

Koncertno-promotorski gigant pretrpio je veliki gubitak u drugom tromjesečju ove godine.

(Foto: Roberto Pavić)

Koncertni gigant Live Nation otkrio je da su prihodi potonuli za 98% u posljednjem financijskom tromjesečju, nakon što je koronavirus opustošio sektor žive glazbe.

Prema financijskim rezultatima za tromjesečje koja se završava 30. lipnja 2020., Live Nation je ostvario neto prihod od 74,1 milijuna američkih dolara što je 98% niže od 3,16 milijardi dolara godinu dana ranije – i prilagođeni gubitak od poslovanja u iznosu od 431,9 milijuna dolara.

Kompanija je također održala samo 24 koncerta u Sjevernoj Americi, u odnosu na 7.213 u prošlogodišnjem drugom tromjesečju.

U Europi je bilo ukupno 131 koncert, što je manje od 3.309 prošle godine, a prisustvovalo je 41.000 obožavatelja.

Live Nation je u izjavi rekao: „U protekla tri mjeseca naš je glavni prioritet jačanje naše financijske pozicije kako bi se osiguralo da imamo likvidnost i fleksibilnost da prođemo kroz ovo razdoblje bez događaja uživo. Naše očekivanje je da će se koncerti vratiti u ljeto 2021. godine, a prodaja karata povećavat će se u tromjesečjima kako će se spomenuto razdoblje približavati. ”

Ostajući pozitivan, izvršni direktor Michael Rapino napomenuo je da se 86% obožavatelja opredijelilo zadržati ulaznice za nove datume koncerate sljedeće godine i da dvije trećine posjetitelja festivala čuva ulaznice za događaje koji dolaze.

Konkretno, naveli su snažnu ranu prodaju ulaznica za Download i Isle of Wight festivale u Velikoj Britaniji.

Zadnje od Vijesti

Idi na Vrh
X