Liverpool će biti domaćin Eurovizije 2023

Ujedinjeno Kraljevstvo ugostit će događaj umjesto Ukrajine ‘s obzirom na trenutne okolnosti u zemlji’.

Liverpool (foto:: Eurovision Song Contest)

Veliko finale Eurosonga 2023. održat će se u Liverpool Areni pored rijeke Mersey u subotu 13. svibnja s polufinalima u utorak 9. i četvrtak 11. svibnja. BBC će, zajedno s European Broadcasting Union (EBU), organizirati natjecanje u dogovoru s UA:PBC, ukrajinskom javnom televizijom i prošlogodišnjim pobjednicima natjecanja.

Liverpool je izabran nakon procesa nadmetanja u kojem su ispitani objekti na lokaciji; mogućnost smještaja tisuća gostujućih delegacija, ekipa, navijača i novinara; infrastruktura te kulturna ponuda grada domaćina.

Izvršni upravitelj natjecanja za pjesmu Eurovizije Martin Österdahl pozdravio je vijest: “Liverpool je idealno mjesto za domaćinstvo 67. Eurosonga u ime Ukrajine.

Grad je sinonim za glazbu, a Liverpool Arena premašuje sve zahtjeve potrebne za održavanje globalnog događaja ove razmjere. Bili smo zadivljeni strašću koju je grad pokazao u prihvaćanju natjecanja i njihovim inkluzivnim idejama za stavljanje prošlogodišnjih pobjednika, Ukrajine, u prvi plan kada ga idućeg svibnja posjete tisuće obožavatelja. Ovo će biti prvo natjecanje za pjesmu Eurovizije koje će se održati u Ujedinjenom Kraljevstvu u 25 godina i, kako surađujemo s našim domaćinom, BBC-jem, kako bismo proslavili pobjedu Ukrajine, ova jedinstvena produkcija obećava da će biti doista vrlo posebna.”

Glavni direktor BBC-ja, Tim Davie, rekao je: “Čestitam Liverpoolu, bit će izvrstan domaćin Eurosonga. Liverpool je uzbudljiv, topao i živahan grad i neosporna je prijestolnica pop glazbe koja slavi 65. obljetnicu bratimljenja s ukrajinskim gradom Odesom. Znam da će ljudi iz Liverpoola dočekati Europu – i ostatak svijeta – raširenih ruku, a u partnerstvu ćemo stvoriti nešto uistinu posebno.”

Kako bi se poklopio s objavom grada domaćina, EBU je objavio službeni logo za 67. natjecanje za pjesmu Eurovizije, koji sadrži ukrajinsku zastavu u srcu. Dizajn logotipa odražava da će se natjecanje, iako će se održati u Velikoj Britaniji, održati u ime Ukrajine, pobjednice ovogodišnjeg Eurosonga.

Želimo da naš sadržaj bude otvoren za sve čitatelje.
Iza našeg rada ne stoje dioničari ili vlasnici milijarderi.
Vjerujemo u kvalitetno novinarstvo.
Vjerujemo u povjerenje čitatelja koje ne želimo nikad iznevjeriti.
Cijena naše neovisnosti uvijek je bila visoka, ali vjerujemo da je vrijedno truda izgraditi integritet kvalitetnog specijaliziranog medija za kulturu na ovim prostorima.
Stoga, svaki doprinos, bez obzira bio velik ili mali, čini razliku.
Podržite Ravno Do Dna donacijom već od 1 €.

Hvala vam.

1.00 € 5.00 € 10.00 € 20.00 € 50.00 € 100.00 € 200.00 €


Donacije su omogućene putem sustava mobilepaymentsgateway.com.
Podržane sheme mobilnih plaćanja: KEKS Pay, Aircash, Settle, kriptovalute

Zadnje od Vijesti

Idi na Vrh
X