Ljepota buke – bubnjarica Bruna Matić najavljuje ljetnu turneju albuma ‘N O I S E’

Šest uzbudljivih koncerata koji će obuhvatiti gradove diljem Hrvatske.

Bruna Matić (foto: brunamatic.com)

Nakon iznimno uspješnog izdanja u listopadu 2022. godine zagrebačka bubnjarica Bruna Matić kreće na ljetnu turneju sa svojim najnovijim albumom i audiovizualnim projektom N O I S E. Bruna je pripremila šest uzbudljivih koncerata koji će obuhvatiti gradove diljem Hrvatske. Turneja će obuhvatiti: 24.6. Multimedijalni kulturni centar Split, 4.7. Tvrđava Barone u Šibeniku, 12.7. festival Jazz is Back! u Grožnjanu, 13.7. Jazz na Zametu u Rijeci, 4.8. Koprivničko ljeto te 10.8. festival JazzIst na otoku Istu.

“N O I S E” nije samo album; to je audiovizualna suita u trajanju od 75 minuta koja govori o buci koja nas svakodnevno okružuje. “Većinu sadržaja koje svakodnevno konzumiramo primjećujemo tek površno, a većina tih informacija za nas je potpuno nebitna”, kaže Bruna. “Zvukovi se isprepliću sa svjetlima, reklamama i mislima, stvarajući simfoniju buke koje nismo niti svjesni. Željela sam postaviti ogledalo svijetu koji nas okružuje i prikazati ga kroz jedan od njegovih ključnih aspekata – buku.”

“N O I S E” je dobio široko priznanje, kako od kritičara, tako i od publike. Renomirani glazbeni kritičar Hrvoje Horvat opisuje ga kao “sjajnim audiovizualnim vatrometom mlade jazz-primadone”. Zlatko Gall, još jedan cijenjeni glas, hvali N O I S E kao “još jedan dokaz o sve agilnijoj, kvalitetnijoj i uzbudljivijoj hrvatskoj jazz sceni, predvođenoj novom generacijom glazbenika koji se ne boje prelaziti žanrovske granice i ograničenja.”

Brunu će na ovoj ljetnoj turneji pratiti grupa iskusnih i priznatih glazbenika. Vojkan Jocić, redovni član benda Chui i HRT jazz orkestra, očarat će publiku svojim majstorstvom na saksofonu. Filip Pavić, čiji je nedavni album “Labyrinth Songs” dobio pohvale kritike, pridonijet će svojim prepoznatljivim stilom na gitari. Dionice na bas gitari će se dijeliti između talentiranih basista Bojana Skočilića i Gorana Delača, dok će klavijaturama vješto rukovati Hrvoje Galler i Dorian Cuculić.

“N O I S E” je dostupan na svim glavnim platformama za streaming, ali da biste doživjeli potpuno audiovizualno iskustvo, obavezno posjetite jedan od koncerata ove uzbudljive ljetne turneje.

Želimo da naš sadržaj bude otvoren za sve čitatelje.
Iza našeg rada ne stoje dioničari ili vlasnici milijarderi.
Vjerujemo u kvalitetno novinarstvo.
Vjerujemo u povjerenje čitatelja koje ne želimo nikad iznevjeriti.
Cijena naše neovisnosti uvijek je bila visoka, ali vjerujemo da je vrijedno truda izgraditi integritet kvalitetnog specijaliziranog medija za kulturu na ovim prostorima.
Stoga, svaki doprinos, bez obzira bio velik ili mali, čini razliku.
Podržite Ravno Do Dna donacijom već od 1 €.

Hvala vam.

1.00 € 5.00 € 10.00 € 20.00 € 50.00 € 100.00 € 200.00 €


Donacije su omogućene putem sustava mobilepaymentsgateway.com.
Podržane sheme mobilnih plaćanja: KEKS Pay, Aircash, Settle, kriptovalute

Zadnje od Vijesti

Idi na Vrh
X