Ljubica Gurdulić, pjevačica grupe Svadbas, krenula u solo vode singlom ‘U dvoje’

Nakon iznimnog uspjeha s indie glazbenim sastavom Svadbas, četiri izdana albuma (‘Jug’, ‘La La’, ‘Još’ i ‘live A\V’), mnogobrojnih koncertnih nastupa te osvajanja Porina 2006. za pjesmu godine sa hitom ‘Treblebass’, pjevačica i autorica pjesama Ljubica Gurdulić ove zime predstavlja samostalni singl pod nazivom ‘U dvoje’.

Ljubica Gurdulić ‘U dvoje’

Riječ je o „zimskoj” romantičnoj baladi za koju je Ljubica napisala tekst, a uglazbio ju je Davor Doležal. Davor je gitarist aktivan na zagrebačkoj i regionalnoj glazbenoj sceni te je njegov kvartet 4in3+1 također dobitnik Porina 2017. za najbolju jazz skladbu “Donna Lee is pissed off”. Aranžman pjesme potpisuje Tin Ostreš, a gudačku dionicu Ivan Arnold. “Umjetnička snaga” je i ovaj puta udružena sa Pavlom Miholjevićem koji je odsvirao gitare i Jurom Ferinom na wurlitzeru (obojica sa Ljubicom djeluju i u bendu Svadbas).

“U dvoje” je romansa za duge zimske noći, čežnja i “slatki zaborav”. Video koji prati pjesmu na neki je način intimna priča autorice koja ne skriva osjećaje, fokus je na njenom licu i uz minimalno osvjetljenje te u maniri starih crno-bijelih filmova podcrtava atmosferu pjesme.

Ljubica Gurdulić već je godinama prisutna na hrvatskoj glazbenoj sceni. Od mladosti se usmjerila prema glazbenom stvaralaštvu sudjelujući u glazbenim emisijama nacionalne televizije, suradnjom sa mnogim bendovima na regionalnoj sceni, te kao vokalistica i autorica indie pop glazbe u glazbenom sastavu Svadbas. Od 2010. godine Ljubica djeluje i u okviru jazz sastava Sweets, Wine and Moonline, te surađuje s mnogim glazbenicima sa zagrebačke jazz scene.

Želimo da naš sadržaj bude otvoren za sve čitatelje.
Iza našeg rada ne stoje dioničari ili vlasnici milijarderi.
Vjerujemo u kvalitetno novinarstvo.
Vjerujemo u povjerenje čitatelja koje ne želimo nikad iznevjeriti.
Cijena naše neovisnosti uvijek je bila visoka, ali vjerujemo da je vrijedno truda izgraditi integritet kvalitetnog specijaliziranog medija za kulturu na ovim prostorima.
Stoga, svaki doprinos, bez obzira bio velik ili mali, čini razliku.
Podržite Ravno Do Dna donacijom već od 1 €.

Hvala vam.

1.00 € 5.00 € 10.00 € 20.00 € 50.00 € 100.00 € 200.00 €


Donacije su omogućene putem sustava mobilepaymentsgateway.com.
Podržane sheme mobilnih plaćanja: KEKS Pay, Aircash, Settle, kriptovalute

Zadnje od Vijesti

Idi na Vrh
X