‘Ljubili smo se s dvije cure i pudlicom jer poznajemo Brucea Dickinsona’

Riječki alter metal bend Father progovorio je za naš portal o ljubavi prema Beatlesima, zašto za album treba pet godina, kakva je korist od poznanstva s frontmenom Iron Maidena i koja je najlošija karika Fathera.

'Pojam 'One Eon' predstavlja golemu dubinu, neizmjernu količinu vremena koja je prošla, a ništa se nije promjenilo.' (Foto: Dallas Records)

Obzirom na to da je između vašeg prvog i drugog albuma prošlo pet godina, stječe se dojam da ste bend koji dugo i temeljito radi na svojim pjesmama. Možete li opisati proces? Npr. kako je nastala „Venus & Mars“?

Father: Trudimo se uvijek sve ispeglati do maksimuma, skloni smo glancanju do minimalnih detalja i dok nisu apsolutno svi zadovoljni sa svakom dionicom svakog instrumenta, aranžmanima, produkcijom itd., ne miČemo se s mjesta, A to zna potrajati.

Venus & Mars je nastala od zaboravljenog tappinga i riffa našeg gitariste Davora još iz 2001. godine ili pitaj boga kada, ali je sve to opet isplivalo nakon nekog vremena i svatko je jos nešto dodao i oduzeo pa još malo dodao pa oduzeo i voila!

Je li vas bio strah „zamke drugog albuma“?

Father: Ni najmanje. Bili smo usredotočeni da bude bolji od prvog i uživali svakog trena. Jednostavno nismo tome pridodavali neku težinu, glavno nam je bilo zadovoljiti sebe.

Što je za vas „One Eon“? Za što je konkretno vezan taj naslov?

Father: Taj pojam predstavlja golemu dubinu, neizmjernu količinu vremena koja je prošla, a ništa se nije promjenilo. Pa ti vidi.

Kakav je vaš stav i pogled na današnji svijet, jeste li pesimisti ili optimisti? Koja je vaša filozofija, odnosno temelj na kojem je izgrađena vaša glazba?

Father: Mi smo optimisti. Filozofija i nije neka posebna, ono; uživaj koliko god možeš, a da nikoga baš ne gaziš, a usput, probaj nešto i uljepšati.

'Mi smo optimisti. Naša filozofija je: uživaj koliko god možeš, a da nikoga baš ne gaziš, a usput, probaj nešto i uljepšati.' (Foto: Dallas Records)

Nastupate i pod imenom Padre i tada svirate omiljene obrade. Kako je došlo do tog alter-ega benda? Je li i tome pristupate ozbiljno, ili je riječ o svojevrsnom opuštanju na pozornici u jednoj drugačijoj maniri?

Father: Taj bend je nastao kao poslijedica sviranja na live karaoke natjecanjima prije sto godina, a mi smo tada bili najjeftiniji bend koji je dovoljno blesav da za sitne pare poskida 40 pjesama u 4 dana. Poslije smo uvidjeli da je to sve cool jer smo zadržali dio repertoara i dodali brdo pjesama što su nam zakon. Sada na Padre svirkama uživamo, opuštamo se, feštamo, a još nam i plate. He, he!

Tko se bavi vašim managementom? Jeste li zadovoljni po tom pitanju?

Father: Svi po malo a nitko kako treba. Definitivno naša najlošija karika. S dobrim menadžmentom bi vjerujemo puno više napravili. Ovako se i sami hvatamo u koštac s previše stvari koje ne bi trebale biti naš posao, što sigurno nije idealna situacija i doprinosi pauzama između albuma od pet godina. Pošteni i kvalitetni menadžeri – javite se!

Web stranica vam je trenutno under construction“. Gdje vas ljudi mogu vidjeti i čuti u dogledno vrijeme na domaćem terenu?

Father: Na Barufama u Opatiji sljedeći vikend, dakle 27. svibnja,  te 3. srpnja ispred Apocalyptice u Boogaloou. Oba koncerta sa nestrpljenjem očekujemo. A možda i oni koji se odluče otići ove godine na Exit sretnu poznata lica iz ovog intervjua. Do tada čekirajte sve novosti na www.facebook.com/fatherband te na našem www.youtube.com/fatherband kanalu pogledajte i komentirajte naš novi video uradak za pjesmu „Venus & Mars“. Svima velika pusa!

Saznajte više: Father „One Eon“

Zadnje od Intervju

Idi na Vrh
X