LMF 2022 DJ Contest – glasajte i odlučite tko će nastupati sa svjetskim zvijezdama

S 85 sati glazbe, 25.000 streamova, 20 finalista i 2.000 trenutačnih glasova, zagrebački elektronski festival izaziva interes u Europi.

LMF

LMF festival, najmlađi, a najperspektivniji zagrebački elektronski festival koji ove godine doživljava svoje tek drugo izdanje, zadao si je zanimljive izazove. Nakon prvog izdanja, u prošloj COVID-restrikcijama ispunjenoj godini, kada je LMF na Jarun doveo oko 4.000 ljudi i 40 izvođača u samo jednom danu, ove godine proširen je na tri dana i pozornicu od čak 40 metara dok DJ imena koja dovode pokazuju ambiciju s ciljem aktualnog, zanimljivog, šarolikog i sasvim nepredvidivog audiovizualnog spektakla kakav Zagreb dugo nije priredio.

Cilj Let the Music be Free festivala je oslobađanje glazbe od žanrovskih granica u elektronskoj glazbi, spajanje, na primjer, mladih i iskusnih, techno i house, mainstream i underground DJ kvaliteta, svjetskih zvijezda, no i talentiranih underground umjetnika.

Tako od 3. do 5. lipnja na Jarun stižu velesile DJ svijeta – Fisher, Gorgon City, Artbat, Claptone, Nora En Pure, Solardo… uz još 34 već dokazana DJ talenta. Sveukupni lineup raspoređen na tri dana čini smislenu cjelinu, neobičan, a opet vrlo zanimljiv spoj aktualnog mainstreama i undergrounda. Oni zajedno broje više od milijardustreamova na Youtubeu, više od 20 milijuna slušatelja mjesečno na Spotifyju, a u Zagreb dolaze ravno iz svjetskih prijestolnica ritma i zabave – Ibize, New Yorka, Barcelone, Amsterdama ili Coachelle, TomorrowLanda, Ultra Miamija.

LMF

Uz glazbeno energetski spektakl koji LMF najavljuje dokazanim imenima, spektakl će svakako osigurati i konstrukcija glavne pozornice koja će biti najveća festivalska pozornica u državi, nakon Ultra Europe koji se održava na stadionu i svakako najveća pozornica koja je postavljena u Zagrebu povodom jednog festivala.

Kako iskustvo nastupa na takvoj moćnoj vibracijskoj konstrukciji ne bi ostalo samo za one koji taj osjećaj već poznaju, LMF je odlučio održati natječaj u potrazi za široj publici neprepoznatim DJ talentima, kako bi pobjednicima osigurali iskustvo ravno nemogućem, a publici predstavili neke nove snage, energije i neotkrivene mikseve.

Tako je organiziran natječaj za novu DJ nadu – perspektivnog glazbenog, još neotkrivenog, virtuoza, a rezultati LMF 2022 DJ Contesta uistinu oduševljavaju, kažu organizatori.

“Iako se u Hrvatskoj natječaji za DJ talente, početnike i entuzijaste organiziraju već barem 10 godina, primijetili smo da se o prijavljenima, finalistima ili pobjednicima rijetko priča. Pročešljali smo hrvatski internet kako bi naše brojke mogli nasloniti na neke druge i nismo naišli na puno rezultata osim na neke zalutale jednoznamenkaste brojke nekih davnih i zaboravljenih imena. Gledajući naše rezultate, i to nenamjerno nastali bez medijske podrške, ostali smo oduševljeni odazivom a početno pozicioniranje na društvene mreže poželjeli smo ispraviti, i proširiti, upravo medijskom podrškom. Ove brojke, ova glazba, ove reakcije i ovi uistinu zanimljivi DJ setovi to zaslužuju,” izjavili su
iz LMF Contest Teama.

LMF

“Natječaj smo objavili samo kroz društvene mreže, Facebook i Instagram, računajući da u regiji postoji dio mladih, ali samopouzdanih DJ-eva koji će nam se javiti, no sveukupno 85 prijava iz 40 gradova i čak 15 država Europe iskreno nismo očekivali. Glas o LMF DJ natjecanju obišao je Madrid, Sevillu, Pariz, Amsterdam, London, Istanbul, da nabrojimo samo neke, i sve glavne gradove naše regije. Od Belgije, Poljske, Rumunjske, Austrije, Češke pa preko Njemačke, Mađaraske, Italije i ovih gore, stiglo nam je čak 85 sati šarolikih svježih mixeva, koje je popratilo čak 25.000 streamova na Mixcloudu s više od 500 repostova,” naglašavaju iz LMF-a.

Natječaj je trenutačno u drugoj fazi gdje je od 85 prijava odabrano 20 finalista, a publika je svojim glasovima trebala pomoći LMF Teamu izabrati 3 pobjednika, po jedan za svaki dan festivala, nakon čijih nastupa će LMF žiri izabrati glavnog pobjednika koji osvaja mogućnost studiranja preddiplomskog studija Electronic Music Production na međunarodnoj edukativnoj ustanovi, United Pop Akademiji, u vrijednosti od 15.000 eura. Interes i broj glasova iznenadio je sve a trenutačna brojka premašila je 2.000 komentara na društvenim mrežama na LMF-ov upit svojoj publici o vlastitim favoritima.

Baš zbog interesa koji je buknuo, a također kako bi ovih 20 finalista i njihovi setovi dobili još malo zaslužene pažnje, LMF produžuje rok u kojem publika može glasati – do 7. svibnja.

DJ setove preslušajte ovdje a za DJ ime koje zaslužuje nastupati na LMF2022 glasajte ovdje (Facebook) i ovdje (Instagram)

LMF

Javite svoje dojmove jer troje najboljih nastupit će na Jarunu početkom lipnja uz svjetske megazvijezde, velike headlinere elektronske scene – Fisher, Claptone, Gorgon City, Artbat, Nora En Pure, Solardo. Pridružit će im se i Mark Knight, Miss Monique, Phil & Derek (Cercle), Aldo Morro, Andrew Meller, Dallerium, Damir Ludvig, DanceElectricPhilipe, DJ Jock, Eli Brown, El Maar, Fabian Jakopetz, Fakat Fajn, Ivan Mastermix, Kosta Radman, Kraundler, Manuel De La Mare, Martin Ikin, Mike Vale, Mladen Tomić, Myuz, Neroa, Rebuke, Roby Sliva, Sam Divine, Stella Bossi, Technasia, Tomo in der Mühlen, Vedran Car, Wekingz i Yakka.

Naglasak LMF festivala je da sve do jedno ime koje nastupa na festivalu nosi svoj odgovor na pitanje zašto. Nekima nespojivo, nekima čudno, no svi koji dođu na Jarun ugodno će se iznenaditi smislom, zvukom i svježinom naših artista i njihovih setova.

Mislimo da je LMF baš ono što publici treba, da na jednom mjestu osjeti i doživi raznovrsnu aktualnu ponudu svjetskih ritmova i žanrova koju elektronska glazba trenutačno nudi. Žanrovskim spektrom naš festival zahvaća svu šarolikost elektronike, i upravo tu širinu zvuka želimo ponuditi publici u Zagrebu – tri dana plesa do jutra, uz sjajne zvijezde na nebu i još sjajnije zvijezde na stageu, sve između techna i housea, između mainstreama i undergrounda – od deepa, preko funky, melodic, indie ili tech housea, do progressive, acid ili hard techna. Dakle, prvi tjedan lipnja pokazat će nam kakav je zvuk ljeta i kakvim ćemo ritmom plesati kroz 2022. godinu,” poručuju organizatori.

Želimo da naš sadržaj bude otvoren za sve čitatelje.
Iza našeg rada ne stoje dioničari ili vlasnici milijarderi.
Vjerujemo u kvalitetno novinarstvo.
Vjerujemo u povjerenje čitatelja koje ne želimo nikad iznevjeriti.
Cijena naše neovisnosti uvijek je bila visoka, ali vjerujemo da je vrijedno truda izgraditi integritet kvalitetnog specijaliziranog medija za kulturu na ovim prostorima.
Stoga, svaki doprinos, bez obzira bio velik ili mali, čini razliku.
Podržite Ravno Do Dna donacijom već od 1 €.

Hvala vam.

1.00 € 5.00 € 10.00 € 20.00 € 50.00 € 100.00 € 200.00 €


Donacije su omogućene putem sustava mobilepaymentsgateway.com.
Podržane sheme mobilnih plaćanja: KEKS Pay, Aircash, Settle, kriptovalute

Zadnje od Vijesti

Idi na Vrh
X