Lovely Quinces – Nastup na Waves Vienna Festivalu, USA Tour, prvi EP…

Dunja Ercegović, koja je, nastupajući pod imenom Lovely Quinces, stvorila ove godine možda i najveći hype na domaćoj nezavisnoj sceni, najavila je za početak jeseni svoje prvo službeno EP izdanje, koje će odmah nakon izlaska promovirati mnogobrojnim nastupima na domaćem terenu i inozemstvu.

Lovely Quinces (Foto: Tomislav Sporiš)

Iako nastupa tek nekoliko mjeseci te nema još zapravo niti ozbiljne demo snimke, Lovely Quinces video clipovi na youtube kanalu ukupno su prešli 40.000 gledanja, a njezini live nastupi, poput nedavnog ispred Kurt Vilea u Zagrebu, oduševljavaju i publiku i kritiku.

Početkom 10. mjeseca Lovely Quinces će nastupiti na Waves konferenciji i festivalu u Beču, najvećem sastajalištu live glazbene industrije u ovom dijelu Europe. U svojoj trećoj godini Waves će ponovo ugostiti oko 90-ak izvođača iz cijeloga svijeta, uključujući i kultni brazilski electro pop band CSS, čiji je novi album producirao David Sitek (TV On the radio). Nakon Beča Dunja kreće na kratku USA turneju koju započinje nastupom u Elbo Room klubu u Chicagu 11. listopada Elbo Room kroz svoju je bogatu 20 godišnju povijest ugostio imena kao što su Joss Stone, Filter, Scott Weiland, Smoking Popes i mnoga druga. Kroz nekoliko klupskih i showcase nastupa Dunja će se predstaviti američkoj publici, prije povratka na stari kontinent gdje će održati niz nastupa u posljednjem dijelu godine.

Većina koncertnih datuma biti će poznata do kraja ovog mjeseca, a prva iduća prilika za uživo poslušati Lovely Quinces je 21.07. u Dubrovniku kada nastupa kao support za Goribor u prekrasnom Parku Orsula.

Obzirom kako smo Dunji dali podršku i na našem portalu, sve što možemo reći je: Go Dunja, go!

Saznajte više:

Intervju s Dunjom Ercegović: ‘Ne želim da moja priča bude o curi koju su pojele godine, posao i obitelj’

Lovely Quinces na INKUBATORU: 8. Inkubator: volim, volim, volim, volim žene…

Zadnje od Vijesti

Idi na Vrh
X