M.I.A. odgodila izlazak novog albuma

Nadolazeći, četvrti album nosi ime ‘Matangi’ i kako je prethodno najavljeno neće izaći u prosincu ove, već tijekom 2013. godine obznanila je glazbenica, producentica, slikarica i vizualna umjetnica Mathangi ‘Maya’ Arulpragasam za vrijeme prezentacije svoje knjige i predavanja za mlade umjetnike u Muzeju moderne umjetnosti u New Yorku (MoMa).

M.I.A. (Foto: Wikipedia)

Prezentirana knjiga prvi je sveobuhvatni presjek rada umjetnice poznate kao M.I.A. (Missing in action – iz vojne terminologije, nestali u borbi), od njenih ranih radova za vrijeme studija na Saint Martinsu u Londonu, preko instalacija i različitih izložbi te kulminira s njenom pričom kroz tri uspješna albuma.

M.I.A. je u glazbene vode ušla kao vizualna umjetnica inspirirana ponajviše nastupom kontroverzne Peaches.

Ime novog albuma je ime Hindu božice mudrosti, vrste zelene papige i naravno, ime koje su joj dali njeni roditelji. “Želim dodati još materijala” razlog je odgode novog izdanja prema njenim riječima. Umjetničina želja je ubrzo provesti neko vrijeme u Indiji. “Nije da se trudim biti trendy, želim samo napraviti glazbu koja ima smisla.” Prema nekim ranijim izjavama M.I.A. je rekla: “zvuči poput Paul Simona na tripu.”

Želimo da naš sadržaj bude otvoren za sve čitatelje.
Iza našeg rada ne stoje dioničari ili vlasnici milijarderi.
Vjerujemo u kvalitetno novinarstvo.
Vjerujemo u povjerenje čitatelja koje ne želimo nikad iznevjeriti.
Cijena naše neovisnosti uvijek je bila visoka, ali vjerujemo da je vrijedno truda izgraditi integritet kvalitetnog specijaliziranog medija za kulturu na ovim prostorima.
Stoga, svaki doprinos, bez obzira bio velik ili mali, čini razliku.
Podržite Ravno Do Dna donacijom već od 1 €.

Hvala vam.

1.00 € 5.00 € 10.00 € 20.00 € 50.00 € 100.00 € 200.00 €


Donacije su omogućene putem sustava mobilepaymentsgateway.com.
Podržane sheme mobilnih plaćanja: KEKS Pay, Aircash, Settle, kriptovalute

Zadnje od Vijesti

Idi na Vrh
X