Mac DeMarco u dvorištu Močvare – lagan kao lahor, lud kao puška

Teško je i zamisliti da će netko doći makar i blizu stvaranja ovakvoga šoua kakvime je DeMarco počastio publiku te tople ljetne večeri.

Mac DeMarco (Foto: Tomislav Sporiš)

Treći SuperUho Festival predstavio se u Zagrebu s dva koncerta na različitim ljetnim varijantama prostora za nastup u okviru Močvare. I dok je u četvrtak Damien Jurado odsvirao intimniji koncert na terasi Močvare, oduševivši publiku u klubu i ponekog putnika namjernika na nasipu, Mac DeMarco i opening act Alex Cameron zasvirali su u velikom dvorištu iza kluba, gdje je ambijent s ranim početkom nastupa podsjetio na kakav ljetni festival.

Publika je došla na vrijeme i u velikom broju, na šanku su se točile craft pive i sve je djelovalo vrlo opušteno i ugodno. Sunce nije ni zašlo u trenutku kad su Mac i bend izišli na pozornicu. Koncert je morao biti okončan do 23 sata (a završio je i koju minutu ranije). Nastup je otvoren novim singlom “The Way You’d Love Her”, a zatim nastavljen naslovnom pjesmom prethodnog aluma “Salad Days” i već je svima okupljenima bilo jasno da će pred njima biti vrlo opuštena i pozitivom ispunjena večer.

U središtu priče bio je Mac onakav kakav jest – otkačen, spaljen, lud. Valjao je fore non-stop, zalijevao se viskijem i pivom, pričao na hrvatskom o svom “malom kurcu”, sudjelovao u crowdsurfingu na “Freaking Out The Neighburhood”, a našpanani bend je pratio na pjesmama starim i novim, autorskim, ali i onima Steely Dana i Metallice, čiju su “Enter Sandman” na bisu pretvorili u nešto sasvim drugačije. Čini se kako nije bilo nezadovoljnog čovjeka u publici.

Zarazna pozitiva koju otkačena ekipa širi oko sebe proširila se jednako zaraznim divljaštvom i kaosom koji je uslijedio i od laganini čagice koncert pretvorio u feštu za pamćenje. Zagrebački predkoncerti SuperUha kvalitetom su se pokazali gotovo sigurno jednako vrijednima onima koji će uslijediti u Primoštenu, ali teško je i zamisliti da će uopće netko doći makar i blizu stvaranja ovakvoga šoua kakvime je DeMarco počastio publiku ove tople ljetne večeri na dvorištu Jedinstva. Koje, kao i terasa, uzgred moraju postati standardnim lokacijama za vrijeme vrućih mjeseci u Močvari.

Želimo da naš sadržaj bude otvoren za sve čitatelje.
Iza našeg rada ne stoje dioničari ili vlasnici milijarderi.
Vjerujemo u kvalitetno novinarstvo.
Vjerujemo u povjerenje čitatelja koje ne želimo nikad iznevjeriti.
Cijena naše neovisnosti uvijek je bila visoka, ali vjerujemo da je vrijedno truda izgraditi integritet kvalitetnog specijaliziranog medija za kulturu na ovim prostorima.
Stoga, svaki doprinos, bez obzira bio velik ili mali, čini razliku.
Podržite Ravno Do Dna donacijom već od 1 €.

Hvala vam.

1.00 € 5.00 € 10.00 € 20.00 € 50.00 € 100.00 € 200.00 €


Donacije su omogućene putem sustava mobilepaymentsgateway.com.
Podržane sheme mobilnih plaćanja: KEKS Pay, Aircash, Settle, kriptovalute

Zadnje od Izvješće

Idi na Vrh
X