Mak Murtić objavljuje album filmske glazbe ‘Škoj ili ne?’

‘U sklopu serijala Rika Muzike za promociju kompozitora na etiketi, Rika Partitura, predstavljamo vam soundtrack za film Škoj ili ne?, projekt kompozitora, dirigenta i multi-instrumentalista Maka Murtića’, poručuju s britanske etikete Rika Muzika.

Mak Murtić (Foto: Nikola Knežević)

Ovim glazbenim uratkom Mak Murtić dočarava nastajanje otoka Krka od geoloških pradavnina pa sve do današnje turističke ponude, prateći pripovjedača i njegovu priču o životu na otoku nekad i danas.

“Da bih opisao otok Krk i njegovu naizglednu nepromjenjivost, koristio sam elemente krčke tradicijske glazba u jukstapoziciji sa elektronskom glazbom i suvremenim instrumentima. Soundtrack ima dozu humora, kao i cijeli narativni film za koji je rađen koji stipulira da je seljakov svijet nepromjenjiv i da se mijenjaju samo vladari, koji su često glazbeno opisivani kao karikature samih sebe”, objašnjava Murtić.

Mak je široj javnosti najpoznatiji po radu sa svojim orkestrom Mimika, koji je osnovao u Londonu davne 2010. godine s Majom Rivić. Mak i Maja trenutno rade na 4. studijskom albumu ovog kultnog orkestra, radnog naziva Altur Mur.

“Mimika orkestar upravo završava snimanje te počinje miks novog albuma Mimika orkestra koji je svojevrsni nastavak na teme iz filma Škoj ili ne? u smislu da nastavlja plovidbu Mediteranom. Altur Mur je Mimikina commedia dell’arte koja se odvija na beskonačnoj gozbi na nepostojećem otoku Mediterana i vuče inspiraciju iz bogate povijesti, suhe zemlje i turističkog svijeta ovog sjecišta kultura”, pojašnjava oko čega je trenutno zaokupiran.

Snimanje albuma Škoj ili ne? se odvijalo tijekom proljeća 2021. u studiju Mamut na otoku Krku, uz glazbenu produkciju Kristijana Vasilića. Glazbenici izvođači su: Marta Kolega (vokal), Nika Bauman (flauta), Leo Beslać (flauta, el.gitara), Mak Murtić (saksofon, glasovir), Luka Žužić (trombon), Marko Ferlan (bas gitara) i Nenad Kovačić (udaraljke). Za vizualni dio zaslužan je Dinko Čvorić – Doringo.

Želimo da naš sadržaj bude otvoren za sve čitatelje.
Iza našeg rada ne stoje dioničari ili vlasnici milijarderi.
Vjerujemo u kvalitetno novinarstvo.
Vjerujemo u povjerenje čitatelja koje ne želimo nikad iznevjeriti.
Cijena naše neovisnosti uvijek je bila visoka, ali vjerujemo da je vrijedno truda izgraditi integritet kvalitetnog specijaliziranog medija za kulturu na ovim prostorima.
Stoga, svaki doprinos, bez obzira bio velik ili mali, čini razliku.
Podržite Ravno Do Dna donacijom već od 1 €.

Hvala vam.

1.00 € 5.00 € 10.00 € 20.00 € 50.00 € 100.00 € 200.00 €


Donacije su omogućene putem sustava mobilepaymentsgateway.com.
Podržane sheme mobilnih plaćanja: KEKS Pay, Aircash, Settle, kriptovalute

Zadnje od Vijesti

Idi na Vrh
X