‘Mala truba’ – novi glazbeni blog, ali i koristan alat za glazbenike i glazbene novinare

Ovih dana pokrenut je novi glazbeni blog, Mala truba. Osnovni koncept bloga je da se, osim autorskih tekstova, posjetiteljima ponudi i jedan segment koji ima potencijala povezati sve domaće medije koji pišu o glazbi. Radi se o tjednom popisu novih domaćih albuma koji sadrži i recenzije objavljene u drugim medijima.

Mala truba
Mala truba

“Tjedni popis albuma zapravo nije neka velika novost; rađen je prema uzoru na popis albuma koji se svakoga petka objavljuju na portalu AllMusic, no nadam se da će ti popisi biti korisni izvođačima, izdavačima, medijima, te svim glazbenim djelatnicima i ljubiteljima glazbe“, izjavila je Ana Hotko, idejna pokretačica bloga Mala truba i istaknula kako se sama zasad neće baviti recenzijama, već to prepušta drugim kolegama.

Ana Hotko počela se baviti glazbenim novinarstvom počela na način da je s prijateljem Filipom Bušićem prije tri godine pokrenula  Sound Report. “Nakon što sam dobila angažman na Hrvatskome radiju, a vrlo brzo i na nekim HRT-ovim projektima, više nisam imala vremena za Sound Report, pa sam ga prepustila Filipu. No, cijelo vrijeme mi je nedostajalo pisati o glazbi. Premda strašno volim raditi na radiju, ponekad mi bude žao neki razgovor skratiti i oblikovati na način koji zahtijeva radio kao medij. Ipak, nisam htjela da Mala truba bude još jedan u nizu blogova o glazbi, pa sam mu odlučila dodati nešto što i meni nedostaje, a to je taj tjedni popis novih albuma“, rekla je Ana.

„Htjela bih ovim putem pozvati sve domaće glazbenike i bendove koji objave novi album, pogotovo one koji sami izdaju svoju glazbu, da se jave. Rado ću ih uvrstiti na tjedni popis“, zaključila je.

Želimo da naš sadržaj bude otvoren za sve čitatelje.
Iza našeg rada ne stoje dioničari ili vlasnici milijarderi.
Vjerujemo u kvalitetno novinarstvo.
Vjerujemo u povjerenje čitatelja koje ne želimo nikad iznevjeriti.
Cijena naše neovisnosti uvijek je bila visoka, ali vjerujemo da je vrijedno truda izgraditi integritet kvalitetnog specijaliziranog medija za kulturu na ovim prostorima.
Stoga, svaki doprinos, bez obzira bio velik ili mali, čini razliku.
Podržite Ravno Do Dna donacijom već od 1 €.

Hvala vam.

1.00 € 5.00 € 10.00 € 20.00 € 50.00 € 100.00 € 200.00 €


Donacije su omogućene putem sustava mobilepaymentsgateway.com.
Podržane sheme mobilnih plaćanja: KEKS Pay, Aircash, Settle, kriptovalute

Zadnje od Vijesti

Idi na Vrh
X