Malady Lane objavio album prvijenac ‘Nothing Is Too Far Anymore’

Nakon najavnog radiofoničnog singla ‘All Of My Blood’, zagrebačka grupa Malady Lane izbacila je debitantski album ‘Nothing Is Too Far Anymore’. Protežući se između pitkog alternative/indie rocka, postgrungea i sanjive lirike uz upečatljiv vokal Chrisa Iana, otkrivaju se kao uhu ugodno osvježenje na sceni, neupitno hitoidnog potencijala i za svjetsko tržište.

Malady Lane ‘Nothing Is Too Far Anymore’

Album sadrži 12 pjesama čija većina potječe iz vremena samih početaka benda:„Čudan je osjećaj ljudima prezentirati stanje svojeg uma koje si imao prije nekih 8-9 godina, a to je ono što ovaj album tekstualno i glazbeno jest, state of mind benda (glazbeno) i mene osobno (tekstualno) početkom ovog desetljeća. Za mene , ”Nothing Is Too Far Anymore” je jedna vrst prozora u prošlost iliti vremeplova baždarenog na jedan određeni period života koji se trenutno čini pomalo tuđim. Većina publike će po prvi puta imati priliku čuti pjesme koje smo radili u svojim srednjim dvadesetima što situaciju čini ponešto unikatnom jer će biti interesantno promatrati reakciju slušatelja u trenutku kada i sami možemo na materijal gledati puno objektivnije. Mi smo na svu sreću uspjeli nekako održati izvornu ideju i feel pjesama bez nekih drastičnih promjena što znači da 2020. godine uistinu izlazi Malady Lane kojeg smo mi kao bend htjeli čuti još 2013.“, o albumu je kazao vokal i glava benda, Chris Ian.

Produkciju albuma „Nothing Is Too Far Anymore“ izdanog za etiketu Dostava Zvuka zajednički potpisuju Leonard Klaić (Dostava Zvuka studio) i Malady Lane. Snimanje je odradio Miro Kadijević, dijelom i Borna Mijolović, dok je za miks i mastering zaslužan Leonard Klaić. Artwork covera albuma radio Lonac, jedan od najistaknutijih hrvatskih uličnih umjetnika.Album je dostupan na svim streaming servisima te Bandcampstranici benda i Youtube kanalu Dostave Zvuka. U fizičkom CD izdanju moći će se kupiti uskoro.

Malady Lane svoj su glazbeni put započeli uličnim svirkama u formi dvojca (Chris Ian i Hrvoje Baudoin) prije skoro 10 godina. Proširenje i puna forma benda događa se 2012. kada im se pridružuju braća Jambrošić – veteran domaće HC punk scene Andro (Deafness By Noise, Muscle Tribe Of Danger And Excellence) na bubnjevima i Luka (Muscle Tribe of Danger and Excellence, Como Bluff ) na bas gitari.U alternativnim krugovima brzo su isplivali kao must-see live bend i jedni od istaknutijih u House Of Pablo kolektivu koja okuplja srodne, prijateljske bendove She Loves Pablo, Killed A Fox, Muscle Tribe Of Danger And Excellence i druge. Glazbu Malady Lane mnogi će zbog groovea i žestine usporediti s predstavnicima Seattle scene 90-ih koji su proslavili pravac, pa ih se stoga može nazvati i post grunge bendom koji povremeno koketira s alternative i indie rockom. Uz osovinu benda, Chrisa Iana, poznatog po matičnom bendu Killed A Fox i solo akustičnoj karijeri, isuborca Hrvoja Baudoina na gitari, današnju postavučine Pavle Gulić na bubnjevima (Pips, Chips & Videoclips, Lika Kolorado) i Nenad Gajić na basu (She Loves Pablo).

“Nothing Is Too Far Anymore”, popis pjesama:

01. Shelter
02. Flames
03. Kissing Mirrors
04. Can’t Heal
05. Fire Will Find You
06. No Window
07. Middle Ground
08. Know Your Guns
09. Cower
10. What Is Left
11. All Of My Blood
12. You Found Me

Želimo da naš sadržaj bude otvoren za sve čitatelje.
Iza našeg rada ne stoje dioničari ili vlasnici milijarderi.
Vjerujemo u kvalitetno novinarstvo.
Vjerujemo u povjerenje čitatelja koje ne želimo nikad iznevjeriti.
Cijena naše neovisnosti uvijek je bila visoka, ali vjerujemo da je vrijedno truda izgraditi integritet kvalitetnog specijaliziranog medija za kulturu na ovim prostorima.
Stoga, svaki doprinos, bez obzira bio velik ili mali, čini razliku.
Podržite Ravno Do Dna donacijom već od 1 €.

Hvala vam.

1.00 € 5.00 € 10.00 € 20.00 € 50.00 € 100.00 € 200.00 €


Donacije su omogućene putem sustava mobilepaymentsgateway.com.
Podržane sheme mobilnih plaćanja: KEKS Pay, Aircash, Settle, kriptovalute

Zadnje od Vijesti

Idi na Vrh
X