Mamićeva odvjetnica tražila ispriku, Vojko V i Grše: Ne može!

Kao što je bilo i očekivano, uvrijeđeno lice za kojim je raspisana tjeralica nije nogom stupilo na teritorij Hrvatske, već je preko odvjetnice zatražilo ispriku dvojice repera.

Vojko V i Grše s odvjetnicima – selfie ispred općinskog suda (Foto: Instagram / Vojko V)

Danas je u Splitu održano ročište zbog tužbe Zorana Mamića protiv repera Vojka V i Grše. Spomenuti bjegunac za kojim je raspisana i tjeralica, osjetio se oklevetanim zbog pjesme “Mamiću” koju su u duetu izveli Vojko V i Grše, a obzirom da mu prijeti uhićenje već na graničnom prijelazu u Hrvatsku, na ročište je došla samo njegova odvjetnica.

Time je za Zorana Mamića unaprijed bilo sve izgubljeno, obzirom da hrvatski zakon nalaže da je kod postupaka koji se tiču kleveta obavezni dokaz saslušanja oštećenika. Mamićeva odvjetnica imala je neuobičajene zahtjeve svog štićenika prema sudu jer je tražila da Zoran Mamić svoje duševne boli iznese preko video linka. No obzirom da nije star i nemoćen, tj. osoba koja nema teški invaliditet, sudac je to glatko odbio.

Odvjetnica je ponudila i izvansudsku nagodbu  u kojoj bi se Vojko V i Grše trebali javno ispričati putem svojih profila na društvenim mrežama samo za stih “Zoki stalno na koki” koji se triput ponavlja u pjesmi, dok ostalo nije sporno.

 

Pogledajte ovu objavu na Instagramu.

 

Objavu dijeli Vojko Vrućina (@vojkofau)

Vojko i Grše su preko svojih odvjetnika rekli da to ne dolazi u obzir, jer smatraju da nisu mogli oklevetati Mamića obzirom da ga ne poznaju, kao i iz razloga što smatraju da umjetničke slobode ne smiju biti ukinute posebno u hip-hopu koji i postoji kako bi ukazivao na probleme u društvu.

Dakako zanimljivo je da se Zoran Mamić osjeća oklevetan zbog stiha “Zoki stalno na koki”, ali zbog niti jednog drugog u pjesmi “Mamići”, na primjer: “Uzmemo paricu, prijeđemo granicu, Zoki i Zdravko, nećemo u zatvor” ili pak ovaj: “Svi bi tili da nam smjeste, UEFA (POA), FIFA (SOA), DORH (USKOK), MORH. Ali nikako da u tome uspiju. Dudu će dobit’ kikiriki, državni sudac dobit će sat. Pomoćni sudac sudit će offside ili u nezgodi slomit će vrat.”

Želimo da naš sadržaj bude otvoren za sve čitatelje.
Iza našeg rada ne stoje dioničari ili vlasnici milijarderi.
Vjerujemo u kvalitetno novinarstvo.
Vjerujemo u povjerenje čitatelja koje ne želimo nikad iznevjeriti.
Cijena naše neovisnosti uvijek je bila visoka, ali vjerujemo da je vrijedno truda izgraditi integritet kvalitetnog specijaliziranog medija za kulturu na ovim prostorima.
Stoga, svaki doprinos, bez obzira bio velik ili mali, čini razliku.
Podržite Ravno Do Dna donacijom već od 1 €.

Hvala vam.

1.00 € 5.00 € 10.00 € 20.00 € 50.00 € 100.00 € 200.00 €


Donacije su omogućene putem sustava mobilepaymentsgateway.com.
Podržane sheme mobilnih plaćanja: KEKS Pay, Aircash, Settle, kriptovalute

Zadnje od Vijesti

Idi na Vrh
X