Marčelo i Šljuka imaju novi singl ‘Flešbek’ s nadolazećeg albuma ‘Nojeva varka’

Marko Šelić Marčelo udružen sa Aleksandrom Jovanovićem Šljukom, nudi nešto malo drugačije – nadasve duhovito, urnebesno razmišljanje o društvu i utjecaju na čovjeka danas u Srbiji, kroz prisjećanja na slomjeno srce i prvi hit ‘1’.

Marčelo i Šljuka ‘Flešbek’

Singl “Flešbek” se nalazi na Marčelovom dugo očekivanom novom albumu “Nojeva varka”, na kojem će se naći čak 16 pjesama.

“Leto je i ljude treba makar nakratko odmoriti od teških tema, koje svakako imaju svoje mesto na albumu”, kaže Marčelo.

“Ovo je jedna od onih svačijih priča, predstavljena šaljivo: koliko su nam samo prve ljubavi, to jest njihov kraj, bili nekakav smak sveta kad smo bili klinci, a koliko to danas u životu gotovo nikako ne figurira, osim kao nešto što ti izmami osmeh. Ali da bi se ta priča ispričala, dva su sastojka nužna: vratiti se na lokaciju (u Marčelovom slučaju: Paraćin) i vratiti se na jezik. Ovo je pesma na paraćinskom, ljudi će morati da izguglaju šta su Grza, Petrus, Donji Park, Hipi-dolina… a tu je i putovanje u vreme arkada na žetone, tetrisa, narezivanja diskova, lepljenja postera – i famozne pesme “1” s prvog albuma, koja je bila tu da, pomalo nevešto, poetizuje romansu. Sad smo seli da je malo… pa, raspoetizujemo na šalu, ali jednako pošteno”, objasnio je u nastavku Marčelo.

Iza glazbe stoji Aleksandar Jovanović Šljuka, prekaljeni jazz pijanist, kompozitor i vokal, član Markovog benda koji se pobrinuo za dobar dio kompozicija na novom albumu.

O tome je MArčelo rekao sljedeće: “Mi volimo da idemo tamo gde nismo bili ranije i da zadajemo jedni drugima izazove. Ovo generalno nije ni Šljukin ni moj teren, ali smo baš zato želeli da, među svim tim umetnički izazovnijim pesmama u koje smo se upustili, napravimo i nešto ovakvo: zajebantski, a s dušom. Jer ispod šaljive površine, pažljivi slušalac će čuti: ovo je zapravo pesma o prolaznosti poprilično svega, pa i nas samih”.

Želimo da naš sadržaj bude otvoren za sve čitatelje.
Iza našeg rada ne stoje dioničari ili vlasnici milijarderi.
Vjerujemo u kvalitetno novinarstvo.
Vjerujemo u povjerenje čitatelja koje ne želimo nikad iznevjeriti.
Cijena naše neovisnosti uvijek je bila visoka, ali vjerujemo da je vrijedno truda izgraditi integritet kvalitetnog specijaliziranog medija za kulturu na ovim prostorima.
Stoga, svaki doprinos, bez obzira bio velik ili mali, čini razliku.
Podržite Ravno Do Dna donacijom već od 1 kune.

Hvala vam.

1.00 HRK - 0.13 € 5.00 HRK - 0.66 € 10.00 HRK - 1.33 € 20.00 HRK - 2.65 € 50.00 HRK - 6.64 € 100.00 HRK - 13.32 € 200.00 HRK - 26.54 €


Donacije su omogućene putem sustava mobilepaymentsgateway.com.
Podržane sheme mobilnih plaćanja: KEKS Pay, Aircash, Settle, kriptovalute

Zadnje od Vijesti

Idi na Vrh
X