Marco Grabber napravio izvanredni remiks ‘Tu’ Ane & The Changes, pjesme pobjednice Nagrade Milana Mladenovića

Godinu dana od izlaska magičnog singla ‘Tu’, grupa Ana & The Changes uz pomoć producenta Marca Grabbera i Izvanrednog Boba predstavlja remiks hit pjesme i poetičnog videa redateljice Marine Uzelac. Pjesma je dostupna na svim digitalnim platformama, kao i na Bandcampu, a video s remiksiranom verzijom upravo je objavljen na službenom YouTube kanalu glazbenice.

Ana & The Changes (Foto: Bojana Janjić)

Anina šestominutna čežnja “Tu” objavljena je u svibnju prošle godine, nekoliko dana pred prvi koncert koji je bend Ana & The Changes održao od početka pandemije, u Domu omladine Beograda. U rujnu pjesma je izabrana za najbolju u 2021. godini od strane regionalnog žirija Zaklade Milan Mladenović i sada, sedam mjeseci kasnije, izlazi potpuno novu verziju nagrađene pjesme, taman pred početak prijema radova za novi natječaj koji počinje 1. svibnja. Marco Grabber je iz originala izbacio ritam sekciju, ubacio beatove, sytheve i perkusije i uz neznatno dodatno ubrzanje smjestio pjesmu u after party scenografiju.

Marco Grabber je svestrani umjetnik i producent koji se potpisuje ispod mnogobrojnih regionalnih projekata i suradnji. Porijeklom je iz Pule, ali zanat je usavršavao ponajviše u Ljubljani, a potom u Berlinu i Londonu. Karijeru je počeo kao osnivač i organizator velikih festivala i klupskih večeri širom jugoistočne Europe. Nakon velikog broja nastupa po EU i svijetu i nekoliko izdanja na stranim house/techno/chillout etiketama, Grabber se u posljednje vrijeme okreće “domaćem” zvuku i postaje jedan od osnivača raznih sastava/kolektiva kao što su Golem, Dalmatian Dub, Manouche, The Ufoslavians… Grabber trenutno radi i na projektu koji je pokrenuo prošle godine sa Sašom Antićem (TBF) i Jadrankom Ivaniš Yayom (Jinx) pod imenom Baba Yaga koji će uskoro ugledati svjetlost dana.

Izvanredni Bob je medijski umjetnik prisutan na različitim scenama. Nastupao je u Kanadi, Meksiku, Americi, Europi i regionu. Njegov fokus je na kreiranju kolektivnog iskustva u okviru vizualnog spektakla, a posljednjih godina stvara hibridne forme u kojima konvergiraju film, video art, dizajn svjetla i nove tehnologije. Posljednji spot koji je Bob režirao je spektakularni film za pjesmu “Krinolina”, beogradske grupe KOIKOI.

Ana Ćurčin parelelno sa radom na kazališnoj glazbi i pjesmama za video igre, za ovu godinu priprema i nekoliko novih singlova, ali i EP izdanje na maternjem jeziku na kojem će se naći i “Tu” u obje verzije.

Želimo da naš sadržaj bude otvoren za sve čitatelje.
Iza našeg rada ne stoje dioničari ili vlasnici milijarderi.
Vjerujemo u kvalitetno novinarstvo.
Vjerujemo u povjerenje čitatelja koje ne želimo nikad iznevjeriti.
Cijena naše neovisnosti uvijek je bila visoka, ali vjerujemo da je vrijedno truda izgraditi integritet kvalitetnog specijaliziranog medija za kulturu na ovim prostorima.
Stoga, svaki doprinos, bez obzira bio velik ili mali, čini razliku.
Podržite Ravno Do Dna donacijom već od 1 €.

Hvala vam.

1.00 € 5.00 € 10.00 € 20.00 € 50.00 € 100.00 € 200.00 €


Donacije su omogućene putem sustava mobilepaymentsgateway.com.
Podržane sheme mobilnih plaćanja: KEKS Pay, Aircash, Settle, kriptovalute

Zadnje od Vijesti

Idi na Vrh
X