Mario Rašić objavio album ‘Balkan zoo’

Mario Rašić, jedan od najboljih hrvatskih basista, u suradnji s Balkan Zoo Ensembleom, objavio je drugi album ‘Balkan zoo’.

Mario Rašić i Balkan Zoo Ensemble 'Balkan zoo'
Mario Rašić i Balkan Zoo Ensemble ‘Balkan zoo’

Na albumu se nalazi šest jazz skladbi u kojima se prožimaju world music žanrovi poput afro beata i sevdaha te jedna pjesma “Roots and weeds” u kojoj gostuje sjajna pjevačica Valerija Nikolovska koja je napisala i tekst za aktualni singl.

Za pjesmu je snimljen i spot u režiji Maria Boršćaka:

[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=fTK_970OMWo[/youtube]

Autor svih skladbi je Mario Rašić, a miks i produkciju potpisuje Dragutin Smokrović Smokva. Dizajn albuma potpisuju cijenjeni umjetnici Addis A.E.F. i Goran Lizdek.

Uz Marija Rašića (bas i drombulja), Balkan Zoo Ensemble čine Viktor Lipić (klavijature i vokal), Pavle Miljenović (akustična i električna gitara) i Miroslav Lehpamer (bubnjevi i perkusije), a svoj doprinos je dao i prerano preminuli Marko Križan (saksofon i harmonika) kojem je posvećena i posljednja skladba na albumu “This is not the blues”. Na albumu, osim već spomenute Valerije Nikolovske gostuju još i Žarko Hajdarhodžić (flauta), Tomica Rukljić (truba), Luka Žužić (trombon) te Mirsad Dalipi (perkusije).

Mario je široj javnosti poznatiji kao basist benda Goran Bare i Majke, ali i studijski glazbenik koji je surađivao s brojnim imenima na hrvatskoj glazbenoj sceni. Njegov debut jazz album “Milje” proglašen je jednim od najboljih albuma 2012. godine. Mario je dosad surađivao s izvođačima i bendovima kao što su: Goran Bare i Plaćenici, Majke, Mile i Putnici, Elemental, Bolesna Braća, Massimo, Jacques Houdek, Natali Dizdar, Ivana Kindl, Divas, Meritas, sestre Husar, Mayales, Valerija Nikolovska, Hot Line, Matija Dedić, Jelena Radan, Krunoslav Levačić – nijenishta tri i mnogi drugi.

Želimo da naš sadržaj bude otvoren za sve čitatelje.
Iza našeg rada ne stoje dioničari ili vlasnici milijarderi.
Vjerujemo u kvalitetno novinarstvo.
Vjerujemo u povjerenje čitatelja koje ne želimo nikad iznevjeriti.
Cijena naše neovisnosti uvijek je bila visoka, ali vjerujemo da je vrijedno truda izgraditi integritet kvalitetnog specijaliziranog medija za kulturu na ovim prostorima.
Stoga, svaki doprinos, bez obzira bio velik ili mali, čini razliku.
Podržite Ravno Do Dna donacijom već od 1 €.

Hvala vam.

1.00 € 5.00 € 10.00 € 20.00 € 50.00 € 100.00 € 200.00 €


Donacije su omogućene putem sustava mobilepaymentsgateway.com.
Podržane sheme mobilnih plaćanja: KEKS Pay, Aircash, Settle, kriptovalute

Zadnje od Vijesti

Idi na Vrh
X