Mark Lanegan najavio novi album ‘Gargoyle’

Na albumu koji izlazi u travnju sudjelovat će QOTSA i članovi Afghan Whigs, a najavu su popratili i objavljivanjem prvog singla ‘Nocturne’.

Mark Lanegan (Foto: Tomislav Sporiš)
Mark Lanegan (Foto: Tomislav Sporiš)

Mark Lanegan Band vraća se s novim materijalom, prvim albumom nakon “Phantom Radio” iz 2014. godine. Album “Gorgoyle” bit će objavljen 28. travnja.

“Definitivno osjećam da danas pišem bolje pjesme nego prije 15 godine. Ali jedan su od razloga što sam i dalje zainteresiran raditi muziku suradnje s drugim muzičarima. Puno je uzbudljivije gledati stvari kroz još nečiju perspektivu, nego biti prepušten samome sebi”, izjavio je Mark Lanegan u priopćenju za medije.

Tako su se među kolaboratorima na ovom albumu našli Josh Homme, Laneganov čest studijski partner i spiritus movens Queens of the Stone Age, zatim Greg Dulli iz The Afgan Whigs, dugogodišnji producent Alain Johannes i londonski multiinstrumentalist Duke Garwood koji je prije nekoliko dana i sam objavio novi album. Engleski muzičar Rob Marshall također je pomogao prijatelju napisati muziku za šest pjesama na albumu.

Želimo da naš sadržaj bude otvoren za sve čitatelje.
Iza našeg rada ne stoje dioničari ili vlasnici milijarderi.
Vjerujemo u kvalitetno novinarstvo.
Vjerujemo u povjerenje čitatelja koje ne želimo nikad iznevjeriti.
Cijena naše neovisnosti uvijek je bila visoka, ali vjerujemo da je vrijedno truda izgraditi integritet kvalitetnog specijaliziranog medija za kulturu na ovim prostorima.
Stoga, svaki doprinos, bez obzira bio velik ili mali, čini razliku.
Podržite Ravno Do Dna donacijom već od 1 €.

Hvala vam.

1.00 € 5.00 € 10.00 € 20.00 € 50.00 € 100.00 € 200.00 €


Donacije su omogućene putem sustava mobilepaymentsgateway.com.
Podržane sheme mobilnih plaćanja: KEKS Pay, Aircash, Settle, kriptovalute

Zadnje od Vijesti

Idi na Vrh
X