Mark Lanegan najavio novi album ‘Gargoyle’

Na albumu koji izlazi u travnju sudjelovat će QOTSA i članovi Afghan Whigs, a najavu su popratili i objavljivanjem prvog singla ‘Nocturne’.

Mark Lanegan (Foto: Tomislav Sporiš)
Mark Lanegan (Foto: Tomislav Sporiš)

Mark Lanegan Band vraća se s novim materijalom, prvim albumom nakon “Phantom Radio” iz 2014. godine. Album “Gorgoyle” bit će objavljen 28. travnja.

“Definitivno osjećam da danas pišem bolje pjesme nego prije 15 godine. Ali jedan su od razloga što sam i dalje zainteresiran raditi muziku suradnje s drugim muzičarima. Puno je uzbudljivije gledati stvari kroz još nečiju perspektivu, nego biti prepušten samome sebi”, izjavio je Mark Lanegan u priopćenju za medije.

Tako su se među kolaboratorima na ovom albumu našli Josh Homme, Laneganov čest studijski partner i spiritus movens Queens of the Stone Age, zatim Greg Dulli iz The Afgan Whigs, dugogodišnji producent Alain Johannes i londonski multiinstrumentalist Duke Garwood koji je prije nekoliko dana i sam objavio novi album. Engleski muzičar Rob Marshall također je pomogao prijatelju napisati muziku za šest pjesama na albumu.

Zadnje od Vijesti

Idi na Vrh
X