Marka Kozeleka iz Sun Kil Moona tri žene optužile za seksualno zlostavljanje

Zlostavljanje uključuje i prisiljavanje jedne devetnaestgodišnjakinje na seks, javlja Pitchfork.

Mark Kozelek (Foto: Wikipedia)

Za Pitchfork je prva progovorila Sarah Catherine Golden koja se prepoznala u pjesmi ““Soap for Joyful Hands” Sun Kil Moona. U iscrpnom svjedočanstvu za taj portal spomenuta 37-godišnjakinja je ispričala svoje iskustvo kako je kao obožavateljica Kozelekovog opusa završila u njegovoj hotelskoj sobi nakon koncerta Sun Kil Moona u Portugalu, navodeći kako joj je on ponudio poslije koncerta da dođe u njegovu sobu obzirom da je njen unajmljeni smještaj bio daleko od mjesta koncerta. Golden tvrdi kako ju je Mark Kozelek u jednom trenutku zaskočio na njenom krevetu i da je tražio od nje da ga dira po spolovilu, što je ona odbila, te je napustila njegovu sobu kad je on počeo masturbirati pred njom. Tvrdi da ga je u tom trenutku htjela prijaviti i policiji, ali nije znala kako se to radi, obzirom da je bila u Portugalu, koji je njoj kao Amerikanki strana zemlja.

Pitchfork navodi izjave još dvije žene koje su željele ostati anonimne. Jedna je iz glazbenih krugova i htjela je da joj Kozelek presluša glazbu koju je snimila i da joj da neki savjet kako se probiti na sceni. I nju je glazbenik pozvao u svoju sobu na zajedničko preslušavanje glazbe, koje se na koncu pretvorilo u prisiljavanje na seks.

Treća žena stupila je u vezu s Kozelekom kao 19-godišnjakinja 2014. godine. Pitchfork navodi kako je i tu patern bio isti, tj. pozvao ju je u svoju sobu nakon koncerta na kojem je ona bila u pratnji svoje majke, koju je za tu priliku zamolila da ne sjedi s njom jer da je htjela biti u prvim redovima. Pjevač ju je zapazio tijekom nastupa, te joj je dao svoj broj telefona. Djevojka je o tom detalju obavijestila i svoju majku koja joj je dozvolila da ode s Kozelekom jer je on rekao da će pričati samo o glazbi u njegovoj sobi. U početku je tako i bilo, obzirom da joj je prepričavao anegdote sa snimanja filma “Almost Famous” u kojem je igrao malu sporednu ulogu. Po njenim tvrdnjama glazbenik se tad otišao istuširati. Nije zatvorio kupaonska vrata, što je njoj bio čudno, a potom je ogrnut ručnikom legao kraj nje i ubrzo i na nju. Djevojka tvrdi kako joj je bilo jako neugodno tijekom seksa, ali je odlučila ostati s njim obzirom da joj je već na drugom susretu izjavio ljubav. Bili su zajedno nekoliko mjeseci i s njim je krenula i na turneju u prosincu 2014. ali je on ubrzo prekinuo njihovu vezu optuživši je “da previše zagrijava” dečke iz benda, a da njemu posvećuje premalo pažnje. Navodi kako je ta veza s njim bila prilično disfunkcionalna i da je dugo godina nakon toga nosila traumu jer se osjećala kao seksualni objekt u njegovim rukama i da je njega jako mučila više nego dupla razlika u godinama između njih dvoje. U studenom 2016. su se opet sreli na njen zahtjev jer je imao koncert blizu mjesta gdje živi. Nakon koncerta Kozelek je izravno od nje tražio da stupe u seksualni odnos. Kad je odbila, pitao je bi li ga oralno zadovoljila. Nakon još jednog “ne”, pitao je može li masturbirati pred njom, što je ona također odbila i otišla.

“Ponovo ga vidjeti 2016. bio je pravi trenutak koji mi je otvorio oči, jer sam u svojoj srži shvatila da je jedino što je vidio u meni bio seks. Provodila sam godine pokušavajući to otpustiti od sebe. I premda smatram da sam sada na doista dobrom mjestu u razumijevanju načina na koji bi jedan normalan odnos trebao funkcionirati, priznajem da je to za mene bio dug put od našeg rastanka”, izjavila je za Pitchfork treća žena koja je opisala svoj odnos s Markom Kozelekom.

Pitchfork je još naveo da je nekoliko puta pokušao stupiti u kontakt s Kozelekom i njegovom agencijom vezano za ovu temu, ali bezuspješno.

Želimo da naš sadržaj bude otvoren za sve čitatelje.
Iza našeg rada ne stoje dioničari ili vlasnici milijarderi.
Vjerujemo u kvalitetno novinarstvo.
Vjerujemo u povjerenje čitatelja koje ne želimo nikad iznevjeriti.
Cijena naše neovisnosti uvijek je bila visoka, ali vjerujemo da je vrijedno truda izgraditi integritet kvalitetnog specijaliziranog medija za kulturu na ovim prostorima.
Stoga, svaki doprinos, bez obzira bio velik ili mali, čini razliku.
Podržite Ravno Do Dna donacijom već od 1 €.

Hvala vam.

1.00 € 5.00 € 10.00 € 20.00 € 50.00 € 100.00 € 200.00 €


Donacije su omogućene putem sustava mobilepaymentsgateway.com.
Podržane sheme mobilnih plaćanja: KEKS Pay, Aircash, Settle, kriptovalute

Zadnje od Vijesti

Idi na Vrh
X